Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Νίκος Παρθένης, Ζαφείρης Κουκουσέλης: Μέσα σου να χαθώ (2009)

Από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Θεσσαλίας εκδόθηκε το 2009 ένας κύκλος 12 τραγουδιών με τίτλο "Μέσα σου να χαθώ" που υπογράφουν οι Βολιώτες μουσικοί Νίκος Παρθένης και Ζαφείρης Κουκουσέλης.
Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο του δίσκου είναι τα επτά μελοποιημένα ποιήματα που καλύπτουν το πρώτο μέρος του. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τρία ποίηματα του Γιώργου Σεφέρη (Τα μυστικά της θάλασσας, Το ραδιόφωνο, Θεατρίνοι, Μ.Α.), ένα ποίημα του Κώστα Καρυωτάκη (Τι νέοι που φτάσαμεν εδώ...) και άλλα τρία του επίσης Βολιώτη φιλόλογου και συγγραφέα Κώστα Ακρίβου (Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο, Βιογραφικό, Είναι ο Μάης που σε καλεί).
Ο υπόλοιπος δίσκος περιλαμβάνει τραγούδια σε στίχους Γιώργου Χατζηπολίτη και Νίκου Παρθένη, ενώ κλείνει μ' ένα τρυφερό δημοτικό νανούρισμα
Τη μουσική μοιράζονται οι δύο καλλιτέχνες, ενώ την ερμηνεία έχει αναλάβει εξολοκλήρου ο Νίκος Παρθένης. Μουσικά ο δίσκος δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες εκπλήξεις και κινείται στην γνωστή μανιέρα του χαμηλόφωνου έντεχνου λαϊκότροπου ύφους. Η ερμηνεία του Παρθένη είναι αξιοπρεπής και διαθέτει ευχάριστο ηχόχρωμα, αλλά περιορισμένες εκφραστικές δυνατότητες.

  
 Ακούστε το δίσκο (mp3 @320 + Εξώφυλλα) και διαδώστε τον...

Δεν υπάρχουν σχόλια: