Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Βίκυ Μοσχολιού: Τον αγαπώ, τον αγαπώ (1969)

Το 1969 η Βίκυ Μοσχολιού βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας της, εφτά χρόνια μετά το ξεκίνημά της στην Columbia κι έχοντας ήδη καταγράψει σημαντικότατες συνεργασίες με σπουδαίους δημιουργούς, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Άκης Πάνου και άλλοι. 
Τη χρονιά εκείνη λοιπόν κυκλοφόρησε o 4ος προσωπικός της δίσκος με βασικό τίτλο το όνομά της και υπότιτλο "Τον αγαπώ, τον αγαπώ" παρμένο από την ομώνυμη μεγάλη επιτυχία που της έγραψε ο Γιώργος Κατσαρός. Ο δίσκος ουσιαστικά είναι μια συλλογή με σκόρπιες ηχογραφήσεις της διετίας 1968-1969, οι περισσότερες για δισκάκια 45 στροφών, με εξαίρεση κάποια τραγούδια που είχαν περιληφθεί στα LP "Χρώματα" και "Μάρκος ο δάσκαλός μας" (1968) του Σταύρου Ξαρχάκου, "Μια Κυριακή" (1969) του Γιάννη Σπανού και "Πυροτεχνήματα" (1969) του Βαγγέλη Πιτσιλαδή. Περιλαμβάνονται επίσης συνθέσεις του Γιώργου Ζαμπέτα και του Άκη Πάνου, καθώς κι ένα του Μάρκου Βαμβακάρη διασκευασμένο και ενορχηστρωμένο από τον Σταύρο Ξαρχάκο.
Τα περισσότερα τραγούδια σημείωσαν επιτυχία συμβάλλοντας αποφασιστικά στην εκτόξευση της Μοσχολιού στην κορυφή της δημοτικότητας. Ανάμεσά τους και 3 από τα πιο αγαπημένα μου, τα "Ξέχασες" και "Τι σου 'φταιξαν τα νιάτα μου" του Γιάννη Σπανού και το κορυφαίο "Παλικάρι διψασμένο" του Σταύρου Ξαρχάκου. 
Διευκρινίζω ότι κι αυτός ο δίσκος δεν έχει κυκλοφορήσει σε ψηφιακή μορφή, αλλά σχεδόν όλα τα τραγούδια υπάρχουν σε διάφορες ψηφιακές συλλογές της τραγουδίστριας. Προσέξτε την αισθητική του εξωφύλλου, χαρακτηριστική της εποχής. Μου θυμίζει τα λαοφιλή περιοδικά Ρομάντσο και Ντομινό! Και βέβαια δείτε για άλλη μια φορά πόσο όμορφη γυναίκα ήταν η Μοσχολιού στα νιάτα της!

(c) LP | EMI Columbia | 1969 | πηγή: d58

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο, Μέγα-Καρντάση Ααβας Πατριωτάρα Μου, Άλλο Τίποτα Δεν Σε Λέω Μπράβο Σου, Μέγα-Αδερφέ Μου, Συνέχιζε Έτσι.

Psikofobi είπε...

Teşekkürler...