Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2012

Ο άνθρωπος που έτρωγε πολύ...

Ο δαιμόνιος πολιτικολόγος και επι-δέξιος αριστερόφρων Θ. Π., προσφυώς σκεπτόμενος ενόψει της σαρωτικής εκκαθάρισης που προοιωνίζονταν οι πρόσφατες εκλογικές διαδικασίες αποφάσισε ν' αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική και - επιτέλους - να ιδιωτεύσει. Θα ήταν ευτύχημα αν πράγματι το εννοούσε κιόλας! Ατυχώς οι παγιωμένες παιδιόθεν κακές έξεις δεν αποβάλλονται με απλές δηλώσεις, εφόσον οι άμεσες πράξεις τις επιβεβαιώνουν με πανηγυρικό τρόπο. Και ιδού λοιπόν, ο γνωστός ογκόλιθος της λασπομηχανής πάντα παρών και πάντα ευρηματικός!
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο εν λόγω επιδίδεται σε συγγραφικές δραστηριότητες. Ενίοτε μάλιστα στο παρελθόν συγγραφικά του πονήματα υπήρξαν ενδιαφέροντα και αποτέλεσαν θετικές αφορμές συζητήσεων και πολιτικών ζυμώσεων. Τούτη τη φορά επέλεξε μία μοντέρνα συγγραφική μέθοδο, για να διατρανώσει αυτά που ούτως ή άλλως έχει ήδη φροντίσει να καταστήσει πασίγνωστα στο ελληνικό κοινό. Συνέταξε λοιπόν ένα ηλεκτρονικό βιβλίο με τον άκρως πρωτότυπο τίτλο "Μαζί τα φάγαμε..." υπενθυμίζοντας τοις πάσιν ότι δεν έχουν δικαίωμα να κοιμούνται ήσυχοι, όχι γιατί κινδυνεύουν από την άθλια πολιτεία των δωσίλογων της εξουσίας, αλλά γιατί οι ίδιοι συνεχίζουν να καταβροχθίζουν και την τελευταία οικονομική ικμάδα αυτού του τόπου!
Θα μπορούσα να περιορίσω τον σχολιασμό μου στην αυτονόητη διαπίστωση ότι η "πάγκαλος" αυτή θεωρία ευθυγραμμίζεται πλήρως με την ισοπεδωτική, άρα (νεο) φασιστική λογική της συνευθύνης, ήτοι εν τέλει της απόλυτης αθώωσης των καρεκλοκένταυρων της εξουσίας! Μια βολικότατη θεωρία, η οποία εξυπηρετεί αναφανδόν όλα εκείνα τα αδηφάγα κυβερνητικά στελέχη διαχρονικά και ταυτίζει την ενδεχόμενη παρατυπία ή ανομία κάποιου τυχαίου ασυνείδητου πολίτη (κατά κανόνα πάντως από τη στρατιά του πελατειακού εσμού) με τις αποδεδειγμένες πολλαπλάσιου μεγέθους εγκληματικές ευθύνες των κυβερνώντων.
Αλλά θα σταθώ μόνο σε κάποιες συμβολικές οπτικές του θέματος: Πόσο κυνισμό και αμοραλιστικό αβδηριτισμό μπορεί να διαθέτει κανείς, για να ενοχοποιεί τόσο πρόθυμα συλλήβδην και απολύτως άκριτα και αναπόδεικτα έναν ολόκληρο λαό τη στιγμή ακριβώς που ο άμοιρος αυτός λαός υφίσταται αυτή την πρωτοφανή οικονομική εξουθένωση και ηθική ταπείνωση από τους περιούσιους διεθνείς αποικιοκράτες τοκογλύφους με την ομοθυμία των εγχώριων εκπροσώπων τους; Πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό εκτός από κραυγαλέα σαδιστική διαστροφή; Με ποιο ηθικό ανάστημα ο εν λόγω μεταθέτει ελαφρά τη καρδία τις βαρύτατες ευθύνες του ιδίου και των ομοίων του αυτοαναγορευόμενος σε τιμητή των άλλων με τρόπο ανέξοδο μέσω ενός ηλεκτρονικού συμπιλήματος αυθαίρετων και αναπόδεικτων πληροφοριών που πρόθυμα κάποιοι μαζοχίζοντες ομοϊδεάτες του φρόντισαν να του προμηθεύσουν; Πόσο καθαρές άραγε και άδολες είναι οι προθέσεις ενός τέτοιου ανθρώπου, όταν έχει την αναίδεια αυτό το λιβελογράφημα να το διαθέτει στο κοινό διαδικτυακά έναντι ικανού οικονομικού τιμήματος, το οποίο αναμένεται να του αποφέρει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ άκοπα κέρδη, τα οποία πιθανολογώ πως δεν πρόκειται να δηλωθούν σε κανένα πόθεν έσχες ή κάποια φορολογική δήλωση;

Δεν υπάρχουν σχόλια: