Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017

Δημήτρης Παπαδημητρίου & Δημήτρης Λέκκας: Ηλεκτρικός Άγγελος (1982)

Μουσική και τραγούδια δύο νέων τότε συνθετών, του Δημήτρη Παπαδημητρίου και του Δημήτρη Λέκκα για την ταινία "Ηλεκτρικός Άγγελος" του Θανάση Ρεντζή, παραγωγής 1981, περιλαμβάνει ο συγκεκριμένος δίσκος βινυλίου που κυκλοφόρησε το 1982 από τη CBS. 
Πρόκειται για μια καθαρά πειραματική ταινία σε μορφή πολυτροπικής σύνθεσης με ενσωματωμένα στοιχεία multimedia (όπως animation), η οποία μορφολογικά είναι δομημένη σε αυτόνομα μικρά σκετς που αφηγούνται την ιστορία του ερωτικών εκφράσεων μέσα στο χρόνο. Πρωταγωνιστούν οι: Φαίδων Γεωργίτσης, Γιώργος Κοτανίδης, Σοφία Ρούμπου και Γεωργία Ζώη.
Η μουσική καταφεύγει στην κυριαρχική χρήση του ηλεκτρονικού ήχου σε συνδυασμό με κάποια συμβατικά όργανα δημιουργώντας χαρακτηριστικά ηχοχρώματα που υπηρετούν πολύ λειτουργικά την εικόνα, αλλά μάλλον δύσκολα μπορούν να αυτονομηθούν ως ανεξάρτητο ακρόαμα. 
Στο soundtrack περιλαμβάνονται και δύο τραγούδια, ένα σε ποίηση του αρχαίου λυρικού ποιητή Ανακρέοντα (7ος αι. π.Χ.) που ερμηνεύει ο Δημήτρης Λέκκας κι άλλο ένα σε στίχους του σκηνοθέτη Δημήτρη Μαυρίκιου, που ερμηνεύει ο ίδιος μαζί με τη Λίνα Νικολακοπούλου.


(c) LP | OST | CBS | 1982 | mp3 | Πλήρη εξώφυλλα
πηγή: d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: