Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017

Λιζέττα Νικολάου: Σ' αγάπησα, μ' αγάπησες (1980)

Με τίτλο "Σ' αγάπησα, μ' αγάπησες" κυκλοφόρησε το 1980 ο δεύτερος προσωπικός δίσκος της Λιζέττας Νικολάου, τρία χρόνια μετά τον πρώτο της, το "Χαμόγελο της Λιζέττας"
Τρεις συνθέτες, πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους, συνεισφέρουν από τέσσερα τραγούδια ο καθένας. 
Η βαριά σκιά του Γιάννη Μαρκόπουλου είναι και πάλι παρούσα, καθώς εδώ υπογράφει τα τελευταία του τραγούδια για τη φωνή της τραγουδίστριας ολοκληρώνοντας έτσι την πολύχρονη και παραγωγική συνεργασία τους. Το περίφημο "Who Pays the Ferryman", που είχε κάνει νωρίτερα διεθνή καριέρα, εδώ ανοίγει το δίσκο διασκευασμένο σε κανονικό τραγούδι με στίχους του Γιάννη Καλαμίτση. Ακολουθεί το υπέροχο "Ώρα σας καλή" βασισμένο σε ποίηση του Φώτη Αγγουλέ, καθώς και το ομότιτλο τραγούδι του δίσκου που έχει στίχους του ποιητή Μιχάλη Κατσαρού. 
Η καθαρώς λαϊκή πλευρά του δίσκου ανήκει στον Χρήστο Νικολόπουλο με τραγούδια στο γνωστό του ύφος σε ρυθμούς κυρίως τσιφτετελιού. Ενδιαφέρουσα είναι η συμμετοχή του ανερχόμενου τότε συνθέτη Αντώνη Βαρδή, με τραγούδια που διακρίνονται για τη λυρική τους διάθεση, όπως το ωραιότατο "Ήρθες νύχτα" σε στίχους Κώστα Τριπολίτη.
Άνισος δίσκος με πολύ καλές, αλλά και αδιάφορες στιγμές. Η αλήθεια πάντως είναι ότι μετά το δίσκο αυτό δυστυχώς η καλή τραγουδίστρια πήρε την κατιούσα. Το 1982 παρουσίασε την τελευταία ενδιαφέρουσα δουλειά της ("Βενετιά και Φανάρι") και στη συνέχεια χάθηκε, έστω κι αν κατά καιρούς έδινε ένα παρών που πάντως περνούσε απαρατήρητο.

(c) LP | EMI Columbia | 1980 | mp3 | Εξώφυλλα
πηγή: d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: