Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018

Τάκης Κωνσταντακόπουλος: Στον ήλιο και στον άνεμο ταξίδι θα σε πάω (1997)

Ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος είναι ένας καλός τραγουδιστής με διακριτική παρουσία στο ελληνικό τραγούδι εδώ και περισσότερα από σαράντα χρόνια. Έγινε αρκετά γνωστός πριν από χρόνια με μια σειρά καλών τηλεοπτικών εκπομπών αφιερωμένων στο ελληνικό τραγούδι με επίκεντρο του ενδιαφέροντός του στα τραγούδια και τους δημιουργούς του Νέου Κύματος. Κι ο ίδιος άλλωστε εμφανίστηκε στη δισκογραφία ως όψιμος εκφραστής του μουσικού αυτού ρεύματος.
Διαθέτει χωρίς αμφιβολία ωραία και καθαρή φωνή που θυμίζει αρκετά τον παλιό τραγουδιστή Γιάννη Θωμόπουλο. Πρωτοεμφανίστηκε το 1974 στα στέκια της Πλάκας, ενώ το πρώτο δισκογραφημένο τραγούδι του βγήκε το 1978 με τίτλο "Δε γυρίζουν χελιδόνια" (σύνθεση Σπύρου Κουρκουνάκη σε στίχους Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου). Το 1986 κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός του δίσκος με τίτλο "Αφενός, αφετέρου", ενώ στη συνέχεια είχε κάποιες συμμετοχές σε δίσκους του Μιχάλη Τερζή. Το 1997 κυκλοφόρησε ο δίσκος που σας παρουσιάζω, ενώ το 2006 κυκλοφόρησε ο τρίτος προσωπικός του δίσκος ("Ξεκίνησ' ένα καραβάκι"). Το 2013 εκδόθηκε μια συλλογή τραγουδιών του με τίτλο "Πρώτες εκτελέσεις" με μια ανθολογία 23 τραγουδιών που ερμήνευσε κατά τη μακρόχρονη διαδρομή του στο ελληνικό τραγούδι.
Ο δίσκος "Στον ήλιο και στον άνεμο ταξίδι θα σε πάω" είναι ένας καθαρά λαϊκός δίσκος με συνθέσεις κυρίως του Μιχάλη Τερζή, αλλά και των Μ. Γεροστάθη, Θ. Ξυδιά, Γ. Χαρτοφύλακα και Σ. Σακελλαρόπουλου. Στίχους έγραψαν ο Άκος Δασκαλόπουλος, ο Ηλίας Κατσούλης, ο Δημήτρης Λέντζος, ο Σαράντης Αλιβιζάτος και ο Λευτέρης Χαψιάδης. Τα τραγούδια ακούγονται ευχάριστα, χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις ή εκπλήξεις. Ζεϊμπέκικα, νησιώτικοι μπάλοι, χασαποσέρβικα και λοιποί λαϊκοί ρυθμοί. Ένας ισορροπημένος δίσκος με μουσική, στίχους και ερμηνεία σε πολύ αξιοπρεπή επίπεδα. 
Ο δίσκος είναι δυστυχώς εδώ και χρόνια εκτός αγοράς και απολύτως δυσεύρετος πια, γιαυτό και νομίζω πως δικαιωματικά παίρνει μια θέση στο Δισκοβόλο. Στα χέρια μου βρέθηκε από τον ίδιο τον τραγουδιστή πριν από χρόνια, χωρίς εξώφυλλα, η αποκατάσταση των οποίων στο αξιοπρεπές επίπεδο που θα βρείτε, χρειάστηκε αρκετή προσπάθεια.

(c) CD | MBI | 1997 | mp3 | Εξώφυλλα
πηγή: d58

5 σχόλια:

Dimitris Dimitriou είπε...

Και κάτι ακόμα.Το 1992,από την KRITI RECORDS κυκλοφόρησε ο δίσκος του με τίτλο
"ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΑΝΑΧΩΡΗΤΗΣ" σε ποίηση Νικηφόρου Βρεττάκου με εκτελεστές τους
ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ και ΒΑΣΙΛΗ ΣΚΟΥΛΑ. Καλή δουλεία.

Ααβας είπε...

Δημήτρη, δεν είναι ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος ο δημιουργός αυτού του ωραίου δίσκου, αλλά ο συνθέτης Παναγιώτης Ν. Κωνσταντακόπουλος, ο οποίος μάλιστα - σε αντίθεση με τον Τάκη - διαθέτει και πλουσιότατη κόμη!!!

Ανώνυμος είπε...

Βρέθηκε αυτό...
http://www.music-semiramis.gr/kwnstantakopoulos_takis_-_ston_ilio_kai_ston_anemo_taksidi_8a_se_paw

vafman

Ααβας είπε...

Α, ωραία! Και σε καλή τιμή...

Dimitris Dimitriou είπε...

Ευχαριστώ πολύ για την διευκρίνηση.Κάτι δεν μου πήγαινε καλά,αλλά το "Παναγιώτης" με το "Τάκης"δεν απείχαν πολύ. Να σαι καλά.