Κυριακή, 29 Απριλίου 2018

Γιώργος Κριμιζάκης: Η αγάπη μας (1973)

Κλείνοντας σήμερα με την αναλογική δισκογραφία του Γιώργου Κριμιζάκη θα ήθελα να ολοκληρώσω με τον ωραιότερο ίσως δίσκο του εκείνης της περιόδου. Τίτλος του: "Η αγάπη μας". Κυκλοφόρησε το 1973 από τη Lyra.
Ο δίσκος περιλαμβάνει δώδεκα κομμάτια, ένδεκα τραγούδια κι ένα οργανικό φινάλε. Κινούνται στο ελαφρολαϊκό ύφος της εποχής, αλλά με κάμποσες εκτροπές από τον κανόνα. Εδώ, για παράδειγμα, ο συνθέτης θυμάται την καταγωγή του και περνάει κάποιους κρητικούς απόηχους, όπως στο τραγούδι "Κορίτσι στο παράθυρο" και στον οργανικό "Χορό". Εδώ επίσης υπάρχει και μια υπέροχη λαϊκή μπαλάντα ("Η δεύτερη φορά"), ίσως το ωραιότερο τραγούδι του (μαζί με τη "Μαρίνα των βράχων"). Στρωτή και επιδέξια ενορχήστρωση από τον ίδιο τον συνθέτη.
Οι στίχοι ανήκουν στον πολυγραφότατο και πάντα ευρηματικό Λευτέρη Παπαδόπουλο. Βασικός ερμηνευτής είναι ο Μιχάλης Βιολάρης που διανύει τη δεύτερη περίοδο της σπουδαίας καριέρας του, η οποία στηρίχθηκε πολύ σε τραγούδια του Γιώργου Κριμιζάκη. Συμμετέχουν επίσης η Καίτη Αμπάβη (την ίδια χρονιά που τραγούδησε και στη "Θάλασσα πικροθάλασσα" του Μίμη Πλέσσα) και ο Δημήτρης Ξενίδης, με δυο τραγούδια ο καθένας.

(c) LP | Lyra | 1973 | πηγή: Νίκος/Δ.Δ./d58

3 σχόλια:

tzilivak είπε...

Επ!!!Σε δυο μερες θα το εχω στα χερια μου!!!!

Γιάννης Μ. είπε...

Επ!!! Παντα με εκπληξεις ο 'Δισκοβολος'. Ευχαριστω πολυ!!!

Lilalilak είπε...

Πολύ ωραίο..