Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018

Μια βραδιά με τη Μαρινέλλα Νο.2 (1973)

Δυο χρόνια μετά το πρώτο της δισκογραφημένο live με τίτλο "Μια βραδιά με τη Μαρινέλλα" (1971) η μεγάλη Μαρινέλλα ηχογραφεί και πάλι ένα ζωντανό πρόγραμμα από το νυχτερινό κέντρο όπου εργαζόταν. Και πάλι μπαίνει ο ίδιος τίτλος με την προσθήκη του αριθμού "2".
Ο δίσκος περιλαμβάνει δώδεκα πασίγνωστα τραγούδια, τα περισσότερα γνωστά στις πρώτες τους εκτελέσεις από άλλες φωνές. Τα υπογράφουν οι συνθέτες: Βασίλης Τσιτσάνης, Απόστολος Καλδάρας, Μίμης Πλέσσας, Γιώργος Κατσαρός, Σταύρος Ξαρχάκος και Στέλιος Βλαβιανός. Αξιοσημείωτα είναι τα δυο τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου, από τα οποία το ένα ("Όλα είναι τυχερά") το είχε ερμηνεύσει στο στούντιο η Νάνα Μούσχουρη, ενώ το άλλο ("Παλικάρι μου") έχει εδώ τη μοναδική παρουσία του στην ελληνική δισκογραφία, αν και είχε λίγο νωρίτερα κυκλοφορήσει σε ηχογράφηση στούντιο μαζί με το τραγούδι "Μη λυγίζετε παιδιά" σε γαλλικό 45άρι, το οποίο πια είναι δυσεύρετο.
Περιττό να τονίσω και πάλι ότι η ερμηνευτική άνεση της Μαρινέλλας είναι πέραν κάθε κριτικής και αναδεικνύει το υλικό με τον πιο εντυπωσιακό και φαντεζί τρόπο. Κι αυτός ο δίσκος πάντως δεν εκδόθηκε ποτέ ψηφιακά και σήμερα φυσικά δεν βρίσκεται εύκολα.

(c) LP | Philips | 1973 | mp3 | Εξώφυλλα
πηγή: tzil./d58

3 σχόλια:

Γιώργος ο Ασματρόνης είπε...

Με τίτλο "Μια βραδιά με τη Μαρινέλλα" κυκλοφόρησαν και τα δύο live μαζί (Νο 1 και Νο 2) σε ένα CD το 2007, στη σειρά "Χρυσή δισκοθήκη", που διανεμήθηκε μέσω της εφημερίδας Espresso.

Ααβας είπε...

Αν το έχεις, θα το ήθελα οπωσδήποτε!

Γιώργος ο Ασματρόνης είπε...

Παρακαλώ αναμείνατε...