Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Γιώργος Καραγκούνης: Ο ψυχάρας των γηπέδων!!!

Αντιγράφω από πρόσφατο δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας Marca αφιερωμένο στον Έλληνα ποδοσφαιριστή Γιώργο Καραγκούνη:

«Ηταν ο ήρωας της Ελλάδας και ένα από τα αστέρια της στο πρόσφατο EURO. Ο Γιώργος Καραγκούνης, ο Ελληνας πολεμιστής, ο capitán της τελειότητας και ο Αγιος του εθνικού συγκροτήματος του Φερνάντο Σάντος παραμένει αυτή τη στιγμή χωρίς ομάδα. Δεν συμφώνησε στην επέκταση του συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό και ούτε στην Ελλάδα ούτε και στην Ευρώπη εμφανίστηκαν ομάδες διαθέσιμες να του δώσουν μία ευκαιρία.
Μα στα αλήθεια, δεν υπάρχει καμία ομάδα που να χρειάζεται έναν Καραγκούνη; Σε ένα καλοκαίρι που η Μπάγερν έδωσε 40 εκατ. για τον Χάβι Μαρτίνεθ, που η Ζενίτ τρελάθηκε και εκταμίευσε 80 εκατ. για τους Χουλκ-Βίτσελ και η Τσέλσι 30 εκατ. για έναν υποσχόμενο Βραζιλιάνο (Οσκαρ) που θα έχει μικρό χρόνο συμμετοχής, κανείς δεν θέλησε να αποκτήσει ΔΩΡΕΑΝ έναν τόσο σημαντικό μέσο; Εναν μπαρουτοκαπνισμένο πολεμιστή  που έχει δώσει το παρών σε χιλιάδες μάχες και που μπορεί να βοηθήσει για τουλάχιστον δύο σεζόν ακόμα.
Τα 35 χρόνια που αναγράφονται στο βιογραφικό του αναμφίβολα αποτελούν τροχοπέδη. Αλλά, κανείς δεν είδε τα όσα σπουδαία έκανε στο EURO ο Γιώργος; Το παρελθόν του σε Ιντερ και Μπενφίκα αρκεί ώστε να διαλύσει τις αμφιβολίες για το εάν μπορεί να τα καταφέρει σε κάποια κορυφαία λίγκα. Αλλά, μα καλά οι 100+ συμμετοχές του με το εθνόσημο δεν αρκούν ώστε να βρει τουλάχιστον ομάδα στην ίδια την χώρα του;
Στο Παναθηναϊκό ξεκίνησε μία επαναδιαπραγμάτευση αναφορικά με τα συμβόλαια των παικτών του, ώστε να γίνει μείωση στους μισθούς. Εκεί ξεκίνησε και διαφορά μεταξύ της ομάδας και του Ελληνα αρχηγού. Τώρα ο Καραγκούνης βρίσκεται ένα βήμα από την απόσυρση του εφόσον δεν βει ομάδα. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ. Υπάρχει Καραγκούνης, για λίγο ακόμα... »
Το δικό μου σχόλιο:
 Είμαι Ολυμπιακός. Και είμαι αθεράπευτος θαυμαστής του Κάρα!!! Άνθρωπος συνώνυμος απόλυτα με την έννοια του ποδοσφαίρου. Κάρα και μπάλα ένα και το αυτό! Μαζί με τα ελαττώματά του, τα θεατρινίστικα καμώματά του, τις διαμαρτυρίες στους διαιτητές. Όποιος δε βλέπει αυτή τη μεγάλη ψυχή, δε βλέπει πέρα απ' τη μύτη του. Να ένας καλός λόγος που δεν είμαι Παναθηναϊκός! Γιατί είναι η ομάδα - Κρόνος που τρώει τα παιδιά της. Ποιος δεν έχει μείνει με την αναπάντητη τόσα χρόνια απορία γιατί ο νταμπλούχος Παναθηναϊκός του 2004 με τα 2/3 της πρωταθλήτριας εθνικής του Euro να αποτελούνται από παίχτες δικούς του φρόντισε αμέσως μετά να τους χάσει όλους και να χάσει το έδαφος κάτω απ' τα πόδια του σε όλες τις διοργανώσεις εδώ και χρόνια; Έκτοτε αυτή η ομάδα κουβαλάει το στίγμα του καταραμένου. Πάντα της φταίνε οι άλλοι! Η αφόρητη αυτή γκρίνια με τη διαιτησία (συχνά βάσιμη, συχνότερα όμως αδικαιολόγητη) έχει καταντήσει όλους τους παίχτες (π.χ. Κατσουράνης πρόσφατα) και τους λοιπούς παράγοντες (Φερέιρα, Αλαφούζος) κραυγαλέα κομπλεξικούς και ανίκανους να ξεφύγουν απ' αυτή τη μικροπρέπεια. Ο Κάρα ήταν η μόνη υγιής δύναμη σ' αυτή τη θλιβερή ομάδα. Και γιαυτό δεν ταίριαζε μαζί της κι έπρεπε να αποβληθεί! Με γεια τους με χαρά τους. Φαντάζομαι πως τούτη την ώρα ο ψυχάρας διαβάζοντας αυτό το διθυραμβικό δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας θα χαμογελά με σαρδόνεια ικανοποίηση. Του αξίζει!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: