Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014

Βαγγέλης Σακκάς: Colours From Home


Έλαβα πριν από λίγες ημέρες στα χέρια μου έναν ψηφιακό δίσκο με τίτλο "Colours From Home" που μου έστειλε ο φίλος Βαγγέλης Σακκάς, γιατρός στο επάγγελμα, που ζει κι εργάζεται στις Βρυξέλες. 
Ο Βαγγέλης είναι παράλληλα και ερασιτέχνης μουσικός. Το 2012 έγραψε μερικά μουσικά θέματα για τους κατά Χαλκιά "Όρνιθες", τα οποία εμπλουτισμένα και με άλλα παλιότερα κομμάτια αποτέλεσαν το υλικό του συγκεκριμένου ψηφιακού δίσκου.
Ομολογώ πως η ακρόαση αυτής της πρωτόλειας εργασίας του Βαγγέλη με κέρδισε από την πρώτη στιγμή! Γιατί είναι πολύ όμορφη δουλειά πλημμυρισμένη από γοητευτικότατα ηχοχρώματα, συναρπαστικούς ρυθμούς και λυρικές μελωδίες που ανατρέχουν σε πρωτογενείς ρίζες από την ελληνική παράδοση, πράγμα που εξηγεί και την ονομασία του δίσκου. Λιτή ενορχήστρωση δωματίου με ευφυείς οργανικούς συνδυασμούς ανάμεσα στο βιολοντσέλο, το βιολί, το κλαρινέτο, το φλάουτο, το ακορντεόν και το πιάνο. 
Συνοδοιπόροι του σ' αυτό το μελωδικό ταξίδι οι μουσικοί: Ορέστης Ζαφειρόπουλος (βιολοντσέλο), Οδυσσέας Ζαφειρόπουλος (βιολί), Παναγιώτης Γιαννακάκης (πιάνο), Μαρίνος Γαλατσινός (κλαρινέτο & φλάουτο), Γιασμίνα Ντιμιτρίγιεβα (ακορντεόν).
Στα φωνητικά μέρη ακούγονται οι: Λουκάς Πανουργιάς, Μαρία Βλαχοπούλου και Δήμητρα Τσίγκα.
___________________

Επικοινωνήστε με τον Βαγγέλη μέσα από την ιστοσελίδα του: https://sakvag.wix.com/sakkasvaggelis

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: