Τρίτη, 18 Απριλίου 2017

Μίμης Πλέσσας: Περπατώντας κάτω από την Ακρόπολη (1962)


Ο Μίμης Πλέσσας αποτελεί ξεχωριστό για την ελληνική λαϊκή μουσική. Χαλκέντερος δημιουργός με πολυσύνθετο έργο που καλύπτει όλα τα μουσικά πεδία, συμπληρώνει ήδη πάνω από 65 χρόνια αδιάλειπτης δημιουργικής παρουσίας, ενώ το προχωρημένο της ηλικίας του (είναι πλέον 93 χρονών!) δεν τον εμποδίζει να συνεχίζει τις ζωντανές του εμφανίσεις!
Έχω εδώ ένα σπανιότατο δισκάκι του μεγάλου συνθέτη που κυκλοφόρησε το 1962 από τη Fidelity. Πρόκειται για τον ορχηστρικό δίσκο "Περπατώντας κάτω από την Ακρόπολη" που περιλαμβάνει οκτώ χορευτικά οργανικά θέματα και δυο τραγούδια. 
Το ένα τραγούδι ("Είναι βαρύς ο ουρανός") που το ξέρουμε από τη μεταγενέστερη εκτέλεση του Γιάννη Πουλόπουλου (με ελαφρά διαφορετικούς στίχους), εδώ το ερμηνεύει η υπέροχη Γιοβάννα
Το άλλο τραγούδι ("Σαράντα σκαλοπάτια") το ερμηνεύει το Τρίο Μπελκάντο. Επικεφαλής της ορχήστρας είναι ο ασυναγώνιστος Γιώργος Ζαμπέτας, στενός συνεργάτης του συνθέτη εκείνα τα χρόνια εντός κι εκτός Ελλάδος.(c) 10ιντσο βινύλιο | Fidelity | 1962 | πηγή: π.Αρτ.

1 σχόλιο:

tzilivak είπε...

Kαι εβγαλε φέτος και νέο δίσκο!!!