Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Κώστας Θωμαΐδης: Μια δεύτερη ευκαιρία αιωνιότητας (ανέκδοτο)

ΚΩΣΤΑΣ ΘΩΜΑΪΔΗΣ: 
Μια δεύτερη ευκαιρία αιωνιότητας
21ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΥΜΗΤΤΟΥ 2007: 
Αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση
______________________________

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει κάθε χρόνο το καλοκαίρι ο Δήμος Υμηττού, στις 14 ιουνίου 2007 πραγματοποιήθηκε μεγάλη ανοιχτή συναυλία με τίτλο "Μια δεύτερη ευκαιρία αιωνιότητας"
Επρόκειτο για ένα γοητευτικό ταξίδι στη μελοποιημένη ποίηση με 26 μεγάλα τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Θάνου Μικρούτσικου, Μίμη Πλέσσα και Μάνου Λοΐζου, ενώ δύο τραγούδια ήταν παραδοσιακά από τη Νότια Ιταλία και τη Μακεδονία. Πρόκειται για τραγούδια βασισμένα σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου, Κ.Π. Καβάφη, Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργου Σεφέρη, Κώστα Καρυωτάκη, Μάνου Ελευθερίου, Νίκου Γκάτσου, Τάσου Λειβαδίτη, Νίκου Καββαδία και Μανόλη Αναγνωστάκη, αλλά και των ξένων Ναζίμ Χικμέτ, F.G. Lorca και Brendan Behan.
Τα τραγούδια ερμήνευσε με συγκινητική πειστικότητα ο Κώστας Θωμαΐδης, ενώ τον συνόδευσε στο πιάνο ο Θοδωρής Οικονόμου.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος και το σχολιασμό των τραγουδιών ανέλαβε ο σπουδαίος μουσικοκριτικός Γιώργος Μονεμβασίτης. Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά από το Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας με παρουσιάστρια τη ραδιοφωνική παραγωγό Έλενα Διάκου. 
Η ηχογράφηση που θα ακούσετε είναι απαλλαγμένη από τις παρεμβάσεις των παρουσιαστών και περιορίζεται στο καθαρώς μουσικό της μέρος. Τα τραγούδια είναι ισοδύναμα μοιρασμένα σε δύο ενότητες και συνοδεύονται από αυτοσχέδια εξώφυλλα.


(c) Ανέκδοτη ηχογράφηση | 2007 | πηγή: d58

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δίσκος 1 κομμάτι 8. Γραφει "υμνος" αντι υπνος

Ανώνυμος είπε...

Το link δεν είναι πλέον ενεργό. Είναι δυνατόν να το ανεβάσετε ξανά;

Άαβας / d58 είπε...

Σας δίνω έναν προσωρινό σύνδεσμο που ισχύει για μία εβδομάδα.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ πολύ!!!