Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Θάνος Μικρούτσικος: Για φωνή και πιάνο στο Μέγαρο Μουσικής (1996)

Ανέκδοτη ζωντανή ηχογράφηση από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ενός μεγάλου αφιερώματος στη μελοποιημένη ποίηση και στον Θάνο Μικρούτσικο, που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 1996 με τη μουσική επιμέλεια του συνθέτη. 
Περιλαμβάνονται συνολικά 24 τραγούδια, από τα οποία τα 20 είναι του Θάνου Μικρούτσικου, ενώ τα υπόλοιπα ανήκουν σε 4 αγαπημένους του δημιουργούς: Τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Μάνο Λοΐζο και τον Βασίλη Τσιτσάνη. 
Όπως είναι φυσικό, τη μερίδα του λέοντος καταλαμβάνει ο μελοποιημένος Καββαδίας, με την ποίηση του οποίου ο συνθέτης έχει αναπτύξει μια εντυπωσιακή και διαχρονική σχέση με πολύ αποδοτικά αποτελέσματα.
Το υλικό είναι μοιρασμένο σε δύο ενότητες: 
Στο πρώτο μέρος αποκλειστική ερμηνεύτρια είναι η Δήμητρα Γαλάνη, ενώ το δεύτερο μέρος ανήκει στον Κώστα Θωμαΐδη. Ο συνθέτης συνοδεύει στο πιάνο και ερμηνεύει δύο τραγούδια.
Βεβαίως τα τραγούδια αυτά είναι υπεράνω κριτικής, καθώς έχουν ήδη κριθεί από το χρόνο και φέρουν τη σφραγίδα του κλασικού. Οι ερμηνείες των δύο τραγουδιστών είναι υπέροχες και το συνολικό ακρόαμα αρκούντως συναρπαστικό και γοητευτικό.



(c) Ανέκδοτη ηχογράφηση στο ΜΜΑ | 1996 | mp3 | Αυτοσχέδια εξώφυλλα
πηγή: d58

6 σχόλια:

Dimitris Dimitriou είπε...

Κάτι δεν πάει καλά με το link.

Άαβας / d58 είπε...

Αλήθεια; Θα το κοιτάξω το βράδυ...

Άαβας / d58 είπε...

Ο σύνδεσμος διορθώθηκε

John80K είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
John80K είπε...

Είχα πάει στη συγκεκριμένη συναυλία 16 ετών. Είχε γίνει Τρίτη 12 Νοεμβρίου. Έχω και το πρόγραμμα. Στο πρώτο μέρος τραγούδησε ο Θωμαΐδης και η Γαλάνη στο δεύτερο κι όχι το ανάποδο!!! Μάλιστα η Γαλάνη είχε πει encore τη Θάλασσα.Την έχω στο αρχείο μου αλλά ο Κώστας Θωμαΐδης που μου το έδωσε δεν ξέρω αν θέλει να το αναρτήσω... Χωρίς την άδειά του μου φαίνεται λάθος να το κάνω.

Άαβας / d58 είπε...

Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι ο φίλτατος Κώστας Θωμαΐδης είναι επίσημος "αναγνώστης' του ΔΙΣΚΟΒΟΛΟΥ, όπως μπορείς να διαπιστώσεις στο σχετικό τμήμα του ιστολογίου.
Ευχαριστώ για το σχόλιο...