Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Ο Πάνος Τζανετής τραγουδά Γιάννη Σπανό (1967)

Ο Πάνος Τζανετής σε 2 τραγούδια
του Γιάννη Σπανού

Κι αν περπατώ - Στη Φρεατίδα

Βινύλιο 45'' | Polydor | 1967 | mp3 @320 | Πλήρη Εξώφυλλα
________________________________

Ο Πάνος Τζανετής, που χάθηκε πριν από μερικά χρόνια (1940-2009), εμφανίστηκε στην ελληνική δισκογραφία το 1964 και μέχρι το τέλος της δεκαετίας του '60 διέγραψε μια ενδιαφέρουσα διαδρομή ως λαϊκός ερμηνευτής. Αξιώθηκε μάλιστα να συμπεριλάβει στο σχετικά μικρό προσωπικό του ρεπερτόριο μερικά κλασικά τραγούδια της εποχής, γραμμένα από συνθέτες, όπως ο Γιώργος Ζαμπέτας ("Δεν έχει δρόμο να διαβώ", "Τι σου 'κανα και μ' εγκατέλειψες"), ο Γιάννης Μαρκόπουλος ("Ποιος δρόμος", "Χαράματα", "Θα ξημερώσει", "Γιαβρής"), ο Μίμης Πλέσσας και άλλοι. 
Ανάμεσά τους κι ο Γιάννης Σπανός στα πρώτα του λαϊκά διαβήματα, όταν έγραψε δύο θαυμάσια τραγούδια για τη φωνή του Πάνου Τζανετή πάνω σε στίχους του Άκου Δασκαλόπουλου. Οι τίτλοι τους: "Κι αν περπατώ", "Στη Φρεατίδα". Κυκλοφόρησαν το 1967 σε δισκάκι 45 στροφών κι έκαναν σημαντική επιτυχία, αν και ακούστηκαν περισσότερο με τη φωνή του Γιάννη Πουλόπουλου σε μια δεύτερη εκτέλεσή τους ένα χρόνο αργότερα. Σημειώνω ότι το τραγούδι "Στη Φρεατίδα" γράφτηκε για την ταινία "Το κορίτσι της οργής" του Ορέστη Λάσκου.

3 σχόλια:

Αργύρης Βλάττας είπε...

Αφού ευχαριστήσω ακόμη μια φορά για την τεράστια προσφορά του ιστολογίου θέλω να επισημάνω ότι το link της συγκεκριμένης ανάρτησης δεν λειτουργεί. Θα ήμουν ευγνώμων αν υπήρχε η δυνατότητα να διορθωθεί. Και πάλι ευχαριστώ. Αργύρης.

Άαβας / d58 είπε...

Ο σύνδεσμος ανανεώθηκε

Αργύρης Βλάττας είπε...

Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ!!!