Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Σταύρος Κουγιουμτζής: Δυο σπάνια τραγούδια με τη Μάριον Σίβα (1962)

Ο αγαπημένος συνθέτης Σταύρος Κουγιουμτζής πρωτοεμφανίστηκε στο δισκογραφικό στερέωμα το 1961 με το τραγούδι "Περιστεράκι" που ερμήνευσε η Ζωή Κουρούκλη συμμετέχοντας στο 3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού του ΕΙΡ. 
Μέχρι το 1970 που κυκλοφόρησε ο πρώτος μεγάλος του δίσκος ("Νάτανε το '21"), ο συνθέτης συνέχισε να ηχογραφεί τραγούδια σε δίσκους 45 στροφών διαδοχικά στις εταιρίες Philips/Fidelity, Lyra και Odeon. 
Ανάμεσα στα 45άρια αυτά περιλαμβάνονται και δύο με τη φωνή της ηθοποιού Μάριον Σίβα, τα οποία κυκλοφόρησαν το 1962 από τη Philips. Πρόκειται για τα τραγούδια: "Η αγάπη μου" & "Φεύγει η χαρά" (Philips 7833) και "Αν δεις στον ύπνο σου ερημιά" & "Όταν ήμουνα παιδί" (Philips 7835).
Εδώ σας προσφέρω το πρώτο από τα δυο αυτά 45άρια. Δύο όμορφα τραγούδια, σχεδόν άγνωστα στον πολύ κόσμο, ερμηνευμένα από τη Μάριον Σίβα, η οποία διέθετε ομολογουμένως πολύ ωραία φωνή. Το πρώτο ("Η αγάπη μου") έχει στίχους του ποιητή Γιώργου Θέμελη, με την υπογραφή του οποίου ηχογράφησε κάμποσα ακόμη τραγούδια ο συνθέτης, καθώς κι έναν ολοκληρωμένο δίσκο ("Ηλιοσκόπιο"), ενώ το δεύτερο ("Φεύγει η χαρά") έχει στίχους του Γιώργου Οικονομίδη.
Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αγαπητό φίλο Νίκο (π. Αρτέμιο) που μου παραχώρησε πρόθυμα το σπανιότατο αυτό δισκάκι. Χαρείτε το...




1 σχόλιο:

Dimitris Dimitriou είπε...

"Το σύμπαν συνωμοτεί για να μας βοηθήσει,όταν προσπαθούμε να ζήσουμε το προσωπικό μας όνειρο "Paulo Coelho- (ο αλχημιστής).
Ευχαριστούμε πολύ γι'αυτήν την προσφορά σου.