Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Η Χορωδία Κέρκυρας τραγουδά Βασίλη Κουμπή & Μιχάλη Τερζή (1980)

Άλλο ένα σπάνιο και ξεχασμένο βινύλιο του 1980. Ένας χορωδιακός δίσκος με την κοινή συμμετοχή των συνθετών Βασίλη Κουμπή και Μιχάλη Τερζή.
Ο πατρινός συνθέτης Βασίλης Κουμπής (1940-2003) προέρχεται από την εποχή του Νέου Κύματος, όταν είχε ηχογραφήσει κάμποσα όμορφα τραγούδια που έγιναν επιτυχίες με τα πρώτα ονόματα της εποχής, όπως ο Μιχάλης Βιολάρης, η Καίτη Χωματά και άλλοι. Έξι από τα τραγούδια του εκείνης της εποχής ακούγονται σ' αυτόν το δίσκο. Ανάμεσά τους οι επιτυχίες "Γιακουμής", "Καραβάκια" και "Χαρίλαος". Ο μικρός αυτός κύκλος των έξι τραγουδιών έχει τον τίτλο "Αναδρομή"
Αντίστοιχα, το δεύτερο μέρος του δίσκου καλύπτεται από έναν άλλο μικρό κύκλο έξι τραγουδιών του συνθέτη Μιχάλη Τερζή και ονομάζεται "Παραλλαγές". Ανάμεσα στα τραγούδια αυτά βρίσκουμε και δύο μελοποιημένα ποιήματα ("Γεια σας τριαντάφυλλα, "Ανατολή") του Κωστή Παλαμά.
Όλα τα τραγούδια βέβαια είναι σε δεύτερη εκτέλεση, κατάλληλα διασκευασμένα για χορωδία. Ερμηνεύονται από τη Χορωδία Κέρκυρας με σολίστ τον Θόδωρα Βεκιάρη. Τη χορωδία διευθύνει ο Σπύρος Χαρτοφύλακας.



(c) LP | PanVox | 1980 | mp3 @320 | Εξώφυλλα

Δεν υπάρχουν σχόλια: