Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Λουκιανός Κηλαηδόνης: Η σκοτεινή πλευρά (ανέκδοτες ηχογραφήσεις)

Ο αγαπημένος μας Λούκι, ο Λουκιανός Κηλαηδόνης που πρόσφατα εγκατέλειψε τον μάταιο τούτο κόσμο, είχε μια μοναδική αμεσότητα με το κοινό του και το απέδειξε στις μεγάλες συναυλίες του στη δεκαετία του '80 και κυρίως στο θρυλικό πάρτι του στη Βουλιαγμένη. Στις συναυλίες αυτές ερμήνευε ο ίδιος τα τραγούδια του, ακόμη κι αυτά που είχαν σφραγιστεί με μεγάλες ερμηνείες από τα κορυφαία ονόματα του πενταγράμμου, όπως ο Μανώλης Μητσιάς, η Βίκυ Μοσχολιού, η Δήμητρα Γαλάνη ή ακόμη κι ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης.
Στις 28 Αυγούστου του 1996 ο Κηλαηδόνης πραγματοποίησε μια μεγάλη συναυλία στο θέατρο του Λυκαβηττού. Εκεί λοιπόν παρουσίασε ένα τραγουδιστικό χρονικό ολόκληρης της πορείας του στο ελληνικό τραγούδι ερμηνεύοντας δεκάδες πασίγνωστα τραγούδια του, αλλά και κάμποσα άγνωστα ή ανέκδοτα. 
Εκεί λοιπόν ακούστηκαν τα πρώτα πρώτα του τραγούδια που έγραψε στα τέλη της δεκαετίας του '60. Μεταξύ αυτών τα ανέκδοτα "Το πέτρινο τραπέζι" και "Τα γκρενά γαρίφαλα" σε στίχους του Κώστα Κινδύνη, γραμμένα το 1968. Το δεύτερο μάλιστα έγινε γνωστό δυο χρόνια αργότερα με τον τίτλο "Μετάθεση" τραγουδισμένο από τη Βίκυ Μοσχολιού στο δίσκο "Η πόλη μας"
Ακούστηκαν επίσης γνωστά και άγνωστα μέρη από τα "Μικροαστικά" σε στίχους του Γιάννη Νεγρεπόντη, μέρη από το εικονικό soundtrack "Media Luz", αλλά και από τα πραγματικά soundtrack "Ο θίασος" και "Ελευθέριος Βενιζέλος"
Βασικός ερμηνευτής ο ίδιος ο Λουκιανός με τη ζεστή κι εκφραστική φωνή του. Σε τρία τραγούδια ακούγεται ο Γιώργος Νταλάρας, ενώ συμμετέχουν ο σκηνοθέτης Κώστας Τσιάνος, η ηθοποιός Άννα Καλουτά και ο δημοσιογράφος Σεραφείμ Φυντανίδης.



(c) Ανέκδοτο υλικό | Live | 1996 | πηγή: π.Αρτ.

2 σχόλια:

...ολοικ είπε...

Ποιο ειναι το "Πετρινο τραπέζι";;;;;

Άαβας / d58 είπε...

Ανέκδοτο τραγούδι του 1968. Αυτή εδώ είναι η μοναδική του εκτέλεση...