Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Ευάγγελος Πιτσιλαδής: Κοράλλια (1968)


Ο Ευάγγελος Πιτσιλαδής εμφανίστηκε στην ελληνική δισκογραφία στα μέσα της δεκαετίας του '60 γράφοντας τραγούδια ελαφρολαϊκού και ποπ ύφους που ερμήνευσαν μεγάλες φωνές της εποχής, όπως η Βίκυ Μοσχολιού, η Μαρινέλλα, ο Σταμάτης Κόκοτας και άλλοι.
Ο πρώτος μεγάλος δίσκος του κυκλοφόρησε το 1968 από τη Philips. Τίτλος του: "Κοράλλια". Πρόκειται για ένα δίσκο εξολοκλήρου ορχηστρικό εμπνευσμένο από τα ελληνικά νησιά. Η πρώτη όψη του περιλαμβάνει έξι μουσικά θέματα που γράφτηκαν για το ντοκιμαντέρ "Το λιμάνι του Πειραιώς" του Φράνσις Κάραμποτ, ενώ η δεύτερη όψη περιλαμβάνει οκτώ οργανικά κομμάτια βασισμένα στις μελωδίες γνωστών τραγουδιών του συνθέτη που κυκλοφόρησαν τα προηγούμενα χρόνια.
Σπάνιος δίσκος βινυλίου με τα σημάδια του χρόνου και της χρήσης εμφανή στον ήχο.



(c) LP | Philips | 1968 | πηγή: π.Αρτ.

2 σχόλια:

...ολοικ είπε...

Το καθε τραγουδι το περασα 3 φορες απο τα φιλτρα!!!Αρκετα καλο το αποτελεσμα!!!

...ολοικ είπε...

Η αρχη του στη συμφωνικη ορχήστρα του Μικη στις αρχες του 1960,Μικρη Ορχηστρα Αθηνων,επαιζε βιολι ο συνθετης όντας ακομη μαθητης στο Ωδειο...Ο συνθετης, πολυ νεος βεβαια,εκμυστηρευτηκε στον Μπιθι ότι γραφει τραγουδια κι αυτος του ειπε να παει στο σπιτι του στην Αργυρουπολη να του τα παιξει...Πηγαινει αλλα ο Σερ κοιμοταν!!! και ειχε δωσει εντολη ουτε ο βασιλιας ο Κοκός αν ερθει να ΜΗΝ τον ξυπνησουν!!!Κοιτα δεξια ο Πιτσιλαδης,κοιτα αριστερα πουθενα πιανο ή αλλο οργανο να του παιξει τα κομμάτια,δεν κρατουσε και το βιολι του...Ξυπνα ο Γρηγορης και του λεει να ερθει εξω από την τουαλετα που ξυριζόταν!!! !!!!!!!!!! να του τραγουδησει τα τραγουδια να δει αν του αρεσει!!!Παταει λοιπον κι ο συνθετης το "Ας ηταν ονειρο να βγει",αυτη την τραγουδάρα!!! παθαινει πλακα ο Σερ και περνει ακτευθειαν το Λαμπρόπουλο να του κλεισει συμβολαιο για 5 χρόνια!!!!