Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Γιάννης Καλατζής: Ακυκλοφόρητα 45άρια (1968-1973)

Ας επανέλθουμε για λίγο στον πρόσφατα θανόντα σπουδαίο λαϊκό τραγουδιστή Γιάννη Καλατζή, για να συμπληρώσουμε το κενό που απομένει στην προσωπική του δισκογραφία με μια μικρή συλλογή άγνωστων και ακυκλοφόρητων τραγουδιών του, τα οποία δεν έχουν περιληφθεί ποτέ σε κάποια από τις ποικίλες προσωπικές του ανθολογίες που έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς είτε ως επίσημες εκδόσεις της Minos, είτε ως premium εκδόσεις διαφόρων εντύπων.
Πρέπει να θυμίσω βέβαια ότι η Minos μας χάρισε το 1996 μια θαυμάσια ψηφιακή συλλογή σπάνιων τραγουδιών του Γιάννη Καλατζή από τις 45 στροφές, αλλά δυστυχώς δεν προχώρησε στην έκδοση μιας συνέχειας που θα περιλάμβανε και τα υπόλοιπα ανέκδοτα 45άρια του τραγουδιστή, όπως έκανε πλουσιοπάροχα για πολλούς άλλους καλλιτέχνες. Κι έτσι τώρα εγώ - με προδήλως αλαζονική διάθεση (!!!) - σπεύδω να καλύψω αυτό το κενό με τούτη τη συλλογή!
Έχω μαζέψει λοιπόν 11 τραγούδια, τα περισσότερα σε καθαρά λαϊκό ύφος, γραμμένα από τον Γιώργο Μητσάκη, τον Μπάμπη Μπακάλη και τον Κώστα Καπλάνη, όλα ηχογραφημένα μέσα στο 1968. Μαζί μ' αυτά έχουμε και δυο από τα πρώτα πρώτα τραγούδια του Δήμου Μούτση σε δεύτερη εκτέλεση ("Μη μου χτυπάς τα μεσάνυχτα", "Στου Προφήτ' Ηλία"), τα οποία πρώτος είχε ερμηνεύσει ένα χρόνο νωρίτερα ο Σταμάτης Κόκοτας. Έχω συμπεριλάβει επίσης δυο γνωστά τραγούδια ("Όνειρο απατηλό", "Το μηδενικό") του Απόστολου Καλδάρα. Το πρώτο είναι σε δεύτερη εκτέλεση με πρώτο εκτελεστή και πάλι τον Σταμάτη Κόκοτα. Τέλος, έχουμε και το ελάχιστα γνωστό "Λέγοντας και κλαίγοντας" (στην άλλη πλευρά είχε το γνωστό "Ω, τι κόσμος, μπαμπά") του Βασίλη Δημητρίου, όπου συναντούμε το όνομα της Άννας Βίσση για πρώτη φορά (1973) στην ελληνική δισκογραφία.
Ως bonus κομμάτια συμπεριέλαβα άλλες δυο ακυκλοφόρητες ερμηνείες του Γιάννη Καλατζή: Το τραγούδι "Δεν έχει χρυσάφι σαν την καρδιά σου" έχει μουσική του Γιώργου Μουφλουζέλη και ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά το 1964 με τη φωνή του Απόστολου Νικολαΐδη, ενώ η ακυκλοφόρητη δεύτερη εκτέλεση του Γιάννη Καλατζή έγινε το 1968. Τέλος, το τραγούδι "Παγωνιά μες στην καρδιά" σε μουσική Μιχάλη Καρρά ακούστηκε στην ταινία "Θυμήσου αγάπη μου", παραγωγής 1969, αλλά δεν δισκογραφήθηκε ποτέ.
Σημειώνω επίσης ότι ο Γιάννης Καλατζής έχει ερμηνεύσει ένα ακόμη τραγούδι που όμως, αν και ηχογραφήθηκε στο στούντιο, δεν κυκλοφόρησε ποτέ και μάλλον είναι αδύνατον πια να βρεθεί. Τίτλος του: "Σπουργιτάκι ορφανό". Το έγραψε ο Κώστας Καπλάνης το 1968.



(c) Vinyl 45'' | Minos | 1968-1973 | mp3/wma | Αυτοσχέδια εξώφυλλα
πηγή: π.Αρτ./d58/melekscorpions

26 σχόλια:

...ολοικ είπε...

Eτσι!!!

Dimitris Dimitriou είπε...

Θαυμάσιο!

n0str0 είπε...

Εισαι καταπληκτικος φιλε μου,τα θεματα σου μοναδικα.
Σ'Ευχαριστω

Θανάσης Γιώγλου είπε...

Καλό θα ήταν, όταν μαζί με τα τραγούδια βάζετε μέσα και καταλόγους που έχετε αντιγράψει από περιοδικά, έντυπα ή ηλεκτρονικά, να αναγράφετε και την αρχική πηγή δημοσίευσης του καταλόγου. Αναφέρομαι βεβαίως στη λίστα με τα τραγούδια του ερμηνευτή στις 45 στροφές, που έχετε αντιγράψει από το "Όασις" ή το Ogdoo.gr
Κατά τ'άλλα ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για τα δυο Bonus tracks (10 & 11).

Άαβας / d58 είπε...

Αγαπητέ Θανάση Γιώγλου, συμφωνώ κατ' αρχήν με την επισήμανσή σου για την απαραίτητη αναφορά της πηγής, όταν αντλούνται στοιχεία που αποτελούν εργασία κάποιου άλλου.
Αλλά...
Αλλά, όπως ίσως θα έχεις παρατηρήσει, ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΟΥ! Δεν το έχεις προσέξει αυτό, πριν μου κάνεις τη μικρόψυχη παρατήρησή σου; Εσύ βέβαια είσαι επαγγελματίας και βλέπεις με υπολογισμό όσα διακινούνται στο διαδίκτυο διεκδικώντας την αποκλειστικότητα. Εδώ είναι η διαφορά μας. Γιατί εγώ είμαι ερασιτέχνης με τη διπλή σημασία του όρου κι επομένως, επειδή αγαπώ την τέχνη, θεωρώ αδιανόητο να την εκμεταλλεύομαι οικονομικά, όπως το γράφω άλλωστε φαρδιά πλατιά στην κορυφή της πρώτης σελίδας! Η χαρά μου λοιπόν είναι απερίγραπτη κάθε φορά που βλέπω να διασπείρονται στον παγκόσμιο ιστό πράγματα που προσφέρω ανιδιοτελώς μέσα από το προσωπικό μου αρχείο ή μέσα από το πολύτιμο αρχείο άλλων φίλων που διαπνέονται από την ίδια φιλοσοφία. Επομένως δεν μιζεριάζω που βλέπω συνεχώς να δημοσιοποιείται δεξιά κι αριστερά υλικό που αποτελεί δική μου "πνευματική" τρόπον τινά εργασία, όπως - για παράδειγμα - οι πλήρεις κατάλογοι μελοποιημένης ποίησης που συστηματικά δημιουργώ εδώ και πολλά χρόνια σε τέτοιο βαθμό πληρότητας που δε νομίζω πως μπορεί κανείς να τους ξεπεράσει. Δίνω λοιπόν αφειδώς υλικό από τους καταλόγους μου δίχως να θέτω κανένα ηθικό περιορισμό σε οποιονδήποτε τους αναπαράγει ή τους οικειοποιείται, γιατί ξέρω καλά πως στο διαδίκτυο δεν υπάρχουν φραγμοί! Ίσως χωρίς να το έχεις καταλάβει, να το έχεις κάνει κι εσύ, έστω και μέσω τρίτης οδού!!! Και βεβαίως ανακαλύπτω συνεχώς αυτούσια κείμενά μου σε διάφορους χώρους και έντυπα με τις υπογραφές γνωστών μουσικοκριτικών! Πασίγνωστο μουσικό περιοδικό (το όνομά του αρχίζει από "Δ") πιο παλιά με είχε ...κατακλέψει!!! Για να μη μιλήσω για τα εξώφυλλα! Γιατί εκεί καταθέτω τεράστιο κόπο και χρόνο, ώστε να τα φτιάχνω όσο γίνεται πιο άρτια. Τα εξώφυλλά μου αυτή τη στιγμή έχουν πλημμυρίσει όλες τις μηχανές αναζήτησης και φυσικά καταλήγουν στα αρχεία κάθε ενδιαφερόμενου δίχως να νοιάζεται κανείς για το δικό μου κόπο!
Και κάτι ακόμα: Είσαι βέβαιος ότι τα στοιχεία για τα 45άρια του Γιάννη Καλατζή είναι παρμένα από σένα; Θέλω να σε πληροφορήσω ότι εγώ τα έχω από τον αγαπητό μου φίλο π.Αρτ. (είμαι σίγουρος πως ξέρεις πολύ καλά για ποιον πρόκειται!!!), το μουσικό αρχείο του οποίου είναι εκτός κάθε συναγωνισμού και νομίζω πως κάποιες φορές το έχεις αξιοποιήσει κι εσύ. Ο υπέροχος αυτός άνθρωπος βρέθηκε τυχαία στο blog μου, κατάλαβε τη λογική που το διαπνέει κι αποφάσισε να γίνει ο Μαικήνας του και να μοιράσει ανιδιοτελώς στους αληθινούς μουσικόφιλους μέσω του ΔΙΣΚΟΒΟΛΟΥ μου τα πιο ακριβά του αρχεία.
Τέλος, σε ενημερώνω ότι ξανανέβασα το αρχείο αφαιρώντας από μέσα τον επίμαχο κατάλογο, για να μη σφετεριστώ τη δουλειά σου, πράγμα που δεν θα το ήθελα επ' ουδενί.
Ευχαριστώ για την επικοινωνία...

Θανάσης Γιώγλου είπε...

Aγαπητέ κύριε Ααβας , καταρχάς δεν ήταν απαραίτητο να τα γράψετε όλα αυτά. Ξέρω ποιος είστε και ξέρω και τι έχετε προσφέρετε. Όπως επίσης ξέρω πολύ καλά και τον σπουδαίο π.Αρτ, από το αρχείο του οποίου έχω κι εγώ «επωφεληθεί» δεκάδες φορές. Αλλά, όσον αφορά τη συγκεκριμένη καταγραφή, εκτός από τα σημεία στίξης, είχατε αντιγράψει μέχρι και τα… λάθη. Λάθη που διαπιστώθηκαν στη συνέχεια από εμένα και, στη διαδικτυακή μορφή της καταγραφής, φυσικά διορθώθηκαν. Οπότε μην το αμφισβητείτε αυτό.

Αναφέρετε πως πάντοτε σημειώνετε τις «πηγές» του υλικού σας. Δεν είπα το αντίθετο. Αλλά αν έβλεπα την «πηγή», δεν θα έμπαινα στη διαδικασία να σας γράψω. Και πρέπει να σας σημειώσω πως κακώς αποσύρατε τον κατάλογο με τα 45άρια. Δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου, αν καταλάβατε αυτό.
Αναφέρετε επίσης πως εσείς είστε ερασιτέχνης κι εγώ επαγγελματίας και βλέπω με υπολογισμό τη διακίνηση στο διαδίκτυο κλπ. Θεωρείτε άραγε υπολογισμός μια αναγραφή της πηγής; Εσείς τουλάχιστον θα πρέπει να γνωρίζετε (ανεξάρτητα από τη θεώρηση που έχετε για τα πράγματα), πως για να γίνει μια καταγραφή ή έρευνα ή όπως θέλετε πείτε το, απαιτείται πολύς κόπος και χρόνος (δεν αναφέρω το χρήμα που χρειάζεται για την απόκτηση του υλικού). Στα δέκα χρόνια που ασχολούμαι επίσημα με την αρθρογραφία, έχω δει άπειρες φορές κείμενα μου αλλά και οπτικοακουστικά ντοκουμέντα να διακινούνται από δω κι από κει. Αλλά και παλαιότερα. Σας πληροφορώ λοιπόν πως είτε σαν «ερασιτέχνης», είτε σαν «επαγγελματίας» με τον ίδιο τρόπο λειτουργούσα και λειτουργώ. Και σας πληροφορώ επίσης πως δε λειτουργώ έτσι μόνο για τη δική μου δουλειά. Έχω έρθει πολλές φορές σε διαδικτυακές διενέξεις για τη δουλειά άλλων και πολύ αξιότερων από εμένα ερευνητών και αρθρογράφων.
Όσον αφορά το ότι σας είχαν κατακλέψει παλαιότερα, το ότι δεν κάνατε τίποτα, δε σημαίνει ότι πράξατε εσείς σωστά κι εγώ λάθος ή το αντίθετο. Δεν ξέρω καν ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος. Απλά εσείς έχετε διαφορετική θεώρηση για τα πράγματα.
Κι ένα τελευταίο… Όσον αφορά για τη δική σας ανιδιοτέλεια στο θέμα της προσφοράς , που έρχεται σε αντίθεση με το δικό μου επαγγελματισμό, αυτό αφήστε το καλύτερα, γιατί πολύ απλά δεν γνωριζόμαστε… Ο κοινός μας φίλος όμως, μπορεί κάλλιστα να σας ενημερώσει σχετικά…
Με εκτίμηση
Θανάσης Γιώγλου

...ολοικ είπε...

Πες!!!!!Τα!!!!(Αν ητανε η ζηλεια ψωρα ,θα χε πιασει όλη τη χώρα!!!)χα χα χα χα

Άαβας / d58 είπε...

Φίλε Θανάση, θα επαναλάβω απλώς ότι τον κατάλογο μού τον έδωσε ο π.Αρτ. και δεν τον πήρα απευθείας από δική σου δημοσίευση. Γιαυτό και θεώρησα επαρκή την αναφορά του φίλτατου π.Αρτ. ως πηγής μου. Αν θεωρείς ότι εκείνος σε ”έκλεψε", είναι άλλο θέμα, αλλά ελπίζω να μη διαβάσει αυτά εδώ τα σχόλιά, γιατί μάλλον θα θυμώσει και με το δίκιο του!
Φυσικά δεν σκοπεύω να επαναφέρω τον κατάλογο στην ανάρτηση μου, γιατί δεν θεωρώ ότι είναι απαραίτητος και κυρίως γιατί δεν επιθυμώ να οικειοποιούμαι τη δουλειά άλλων. Αντιθέτως, όπως σου είπα, χαίρομαι να βλέπω τη δική μου δουλειά να ταξιδεύει ελεύθερα στον παγκόσμιο ιστό.

Lilalilak είπε...

Έτσι είναι.. Η αγάπη για την τέχνη αποκλείει αυτόματα κάθε μορφή οικονομικής εκμετάλλευσης, ενώ τα άνθη αυτής της αγάπης έλκουν όλων των λογιών τα 'ζωύφια' :) καί τα ευγνώμονα, καί τα ωφέλιμα καί τα μικρόψυχα.. Εξαιρετική ανάρτηση, όπως όλες.. Οτιδήποτε άλλο πέρα από ευχαριστίες είναι εκ του πονηρού. Ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Θανάσης Γιώγλου είπε...

Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα για το αν διαβάσει ο π.Αρτ. αυτά τα σχόλια, αλλά δεν νομίζω πως θα θυμώσει.
Για μένα πάντως το θέμα θεωρείται λήξαν...
Όσο για τη "ζήλεια" του κυρίου Τζιλιβάκη, επειδή σε κάθε ανάρτηση κειμένου για κάποιο "σπάνιο" δίσκο στο Ogdoo.gr προσπαθεί με τα σχόλιά του να πείσει τους αναγνώστες ότι ο δίσκος δεν είναι σπάνιος, μάλλον με το σχόλιό του περί ζήλειας κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια...

Άαβας / d58 είπε...

Φίλε Θανάση, δεν σε γνωρίζω, οπότε η όποια γνώμη μου για σένα περιορίζεται στα γραπτά σου. Ομολογώ πως με ενόχλησε ή παρέμβασή σου, αλλά δε θέλω κι εγώ να συνεχιστεί αυτή η κουβέντα. Τον Μανόλη όμως τον Τζιλιβάκη τον γνωρίζω προσωπικά και ξέρω πόσο άδολες είναι οι προθέσεις του, έστω κι αν ο αυθορμητισμός και ο ενθουσιασμός του μπορεί να ενοχλούν κάποιους!

...ολοικ είπε...

Μα εγω φταιω;;;;Σπανιος ειναι ενας δισκος που α) δεν βρισκεται και β) ειναι πανακριβος!!!

Οχι οταν βρισκεις π.χ. τη μοσχολιου τον ασπρο του 1966 στα δέκα ευρω!!!!!

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΝΙΟ,ενταξει ξερω ότι πρεπει ντε και σωνει να βγει μια υλη,να γινει αισθητη μια παρουσια,μα οχι να πουλαμε στον κοσμο "φύκια για μεταξωτες κορδελες!!!"

Σημερον λοιπόν 3/8/2017 ο δισκος αυτος προσφερεται 19 φορες!!!

https://www.discogs.com/sell/list?master_id=882870&ev=mb

Τωρα δεν ξερω ποιοι τρωνε κουτοχορτο,εγω παντως δεν τρωγω...

Το ιδιο και για τον ασπρο του Μπιθικώτση...

Κι οσο για τη "ζηλεια' αφου το επιασες, 18 του μηνα μου εδωσε ο Νικος Πολιτης κι ανεβασα το ΣΠΑΝΙΟ,αυτο ειναι σπανιο,45αρι του Καλατζη,20 του μηνα να το ενα τραγουδι σε αρθρο σου...(Οχι βεβαια απο τον πατερ αφου ειναι γεματο χρατσα χρουτσα,μα δεν ειναι εκει το θεμα)(Γινομαι "μικρος","μα σε λαβι" που λενε και οι γαλλοι...!!!)

Ας μην το συνεχισουμε ομως γιατι το κοινο του Δημητρη ειναι νοημονες αθρωποι,μπορει να μην σχολιαζουν ΟΛΟΙ μα ξερουν να κρινουν και ριγμενοι απο ολη αυτη την κουβεντα δεν ειμαι ουτε εγω ουτε ο Μητσος...

Τελος...

Μικρόψυχος είπε...

κριμα... επισημαινεις καποιο, λάθος ή παράλειψη εισαι -κατα τον Δημήτρη- μικρόψυχος. Δυστυχώς ετσι "λερώνεται" η σημαντική προσφορα του. Θα μου πεις, "το ιδιο στυλ δεν ειχε και στην ΟΟ και στη Ρεζ";

Άαβας / d58 είπε...

Έννοια σου, μικρόψυχε - όνομα και πράμα!Το ξέρω το συνάφι σου. Είσαι από εκείνα τα τρωκτικά που βολεύονται να καρπώνονται τον κόπο των άλλων κι από πάνω να γκρινιάζουν και να ασκούν κριτική εκ του ασφαλούς! Είσαι από εκείνους που λέω πάντα μέσα μου τι να κάνω, προσφέρω κάτι από καρδιάς, θα το χαρούν δέκα άνθρωποι που το αξίζουν, αλλά θα το πάρουν και κάποιοι μικρόψυχοι, δυστυχώς! Αναγκαίο κακό. Αλλά κακό!!!
Στην προκείμενη περίπτωση έχουμε μία από τα ίδια. Κάποιοι αντί να χαρούν μια σπάνια προσφορά που θα μπορούσα να την κρατήσω μόνο για τον εαυτό μου, αντιδρούν με μια διαστροφική διάθεση ζηλοφθονίας, λες και τους έκανες κανένα κακό! Το θέμα με τον αναθεματισμένο κατάλογο του Θανάση φάνηκε να είχε τελειώσει και ξαφνικά εμφανίζεσαι εσύ να αναμοχλεύεις μια ένταση σε ένα χώρο που δεν είχε ποτέ τέτοιες καταστάσεις. Θα χαρώ πολύ να μην ξαναβρεθείς στο δρόμο μου...

Θανάσης Γιώγλου είπε...

"αντιδρούν με μια διαστροφική διάθεση ζηλοφθονίας"
Ελπίζω Δημήτρη να μην αφορά εμένα αυτή η φράση, γιατί σου ξαναλέω πως από πλευράς μου δεν υπήρχε καμιά τέτοια διάθεση. Το αντίθετο χάρηκα που βρήκα 2 τραγούδια που δεν είχα. Τα υπόλοιπα τα ξαναείπαμε.

Άαβας / d58 είπε...

Φυσικά και δεν το είπα για σένα, φίλε Θανάση, αλλά για τον αυτοαποκαλούμενο Μικρόψυχο, ο οποίος άλλωστε δεν κρύβει τις προθέσεις του και μόνο με το ψευδώνυμο που επέλεξε!

...ολοικ είπε...

Και να συμπληρωσω εδω,"να σε καψω Γιαννη να σε αλείψω λαδι",ότι επειδη εγω ειμαι "μικρος"και σε ηλικια αλλα και γενικα μου αρεσει να μαθαινω καινουργια πραματα στην μουσικη που με ενδιαφερει και πολλες φορες εχω βρει στα αρθρα του κυριου Γιωγλου ενδιαφεροντα πραματα ,όπως το αρθρο με τα "Πικροσαββατα" του Γκατα το δισκο με την πρωτη εκτελεση του "Μια νυχτεριδα στη σκεπη" με τον Καπερναρο και μετα ψαχνω να βρω τα βινυλια ή ψηφιακα,ετσι για να μην πει κανεις ότι απαξιωνω την εργασία και την ερευνητικη διαθεση κανενος...

Ο (β)αφ(αυ)τιστικός είπε...

Δημήτριε, τα σχόλιά σου -γιά μένα- δεν σε τιμουν.

Δικό μου το λάθος επειδή -κρίνων εξ ιδίων τα αλλότρια-, θα ευχαριστούσα αυτόν που θα μου διόρθωνε μιά -εντελώς ανθρώπινη- παράλειψη, ή ένα λαθάκι έτσι γιά να γίνει ακόμη καλύτερη η προσφορά κι όχι από "διαστροφική κλπ".
Σε άλλο χώρο είχες γράψει κάτι σαν : " ο δρόμος προς την κορυφή δε σταματάει ποτέ" (δε θυμάμαι ακριβώς) με αφορμή το θέμα "περιθώρια βελτίωσης". Με τα γραπτά σου προσθέτεις το " φτάνει μη μου υποδείξετε κανά στραβοπάτημα".

Σε είχα ευχαριστήσει και επαινέσει δημόσια τότε, προτείνοντας "να σου κάνουν αδριάντα", σε μιά -προφανώς αποτυχημένη- απόπειρα χιούμορ. Οταν (υπ)έδειξα κάποιες στραβές, με πήρε και με σήκωσε ("καλλιωρα").

Με τη λογική του "καλύτερα να΄ναι κάτι λάθος, παρά να μου το πεις" δε συμφωνώ (είπαμε, εξ΄ιδίων...)

Τρωκτικολιτσεροκαλημέρες













Άαβας / d58 είπε...

Βρε τι πάθαμε! Είσαι κι εσύ (αν δεν είσαι ο ίδιος δηλαδή με τον Μικρόψυχο) από εκείνους που κολλάνε σε μια έμμονη ιδέα και δεν ξεκολλάνε με τίποτα! Γιατί αυτό βλέπω να συμβαίνει στο σχόλιό σου, μιας και προφανώς αρκέστηκες να διαβάσεις μόνο τα σχόλια του Θανάση ή του Μικρόψυχου (αν δεν είσαι ο ίδιος), αλλά προφανώς όχι τα δικά μου. Γιατί δεν βλέπω να έλαβες διόλου υπόψη σου αυτό που είπα με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο και το επαναλαμβάνω για τελευταία φορά:
ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΩΝ 45/ΡΙΩΝ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΑΤΖΗ ΜΟΥ ΤΟΝ ΈΣΤΕΙΛΕ Ο ΦΙΛΤΑΤΟΣ π.Αρτ. !!!!
Δεν τον πήρα από κανένα site, όπως επιμένεις εσύ και μερικοί ακόμη να λέτε! Κι επειδή ο συγκεκριμένος φίλος π.Αρτ. είναι ο σημαντικότερος εν Ελλάδι συλλέκτης δίσκων και δη των 45 στροφών, έχω κάθε λόγο να εμπιστεύομαι απόλυτα τη γνώση και το αρχείο του!
Τι άλλο θέλεις να σου πω δηλαδή, για να καταλάβεις ότι αυτά που γράφεις είναι τελείως άσχετα και δείχνουν απλώς μιαν ανεξήγητη εμπάθεια, ενώ δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα; Επιτέλους, ας σταματήσουν κάποιοι κακεντρεχείς τις μικρότητες κι ας χαρούν αυτό που τους προσφέρεται απλόχερα. Δεν ζήτησα από κανέναν να με αποθεώσει ή να μου χρωστά ευγνωμοσύνη, γιατί κι εγώ το κέφι μου κάνω. Αλλά δεν ανέχομαι τέτοιες φτηνιάρικες παρεμβάσεις που αποκαλύπτουν ψυχές λερωμένες. Όσο ευαίσθητος είμαι, άλλο τόσο εξεγείρομαι βλέποντας τέτοιες συμπεριφορές και θυμώνω πραγματικά με την ευτελή αυτή συμπεριφορά. Δεν πρόκειται φυσικά να διαγράψω κανένα επιθετικό σχόλιο, αλλά θα απαντώ άμεσα, όταν διαπιστώνω ότι κάποιοι θεωρούν το ΔΙΣΚΟΒΟΛΟ ένα συνηθισμένο φόρουμ λαθραίας ανταλλαγής μουσικής με τη λογική του "πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένοι". Όμως ο ΔΙΣΚΟΒΟΛΟΣ είναι κάτι διαφορετικό, κακομαθημένοι μου κλεπταποδόχοι. Είναι το προσωπικό μου blog, όπου καταθέτω αυτά που αγαπώ για όσους τα αγαπούν με τον ίδιο τρόπο. Όσοι σκέφτονται διαφορετικά, δεν έχουν παρά να στραφούν στα διάφορα φτηνιάρικα φόρουμ που ανθούν τριγύρω κατακλέβοντας το ένα το άλλο και παρουσιάζοντας φύρδην μίγδην άνθη και σκουπίδια ανάκατα και ακατάστατα, λες και είναι μπάζα οικοδομής, με σκοπό να αποκομίζουν οικονομικά οφέλη. Τα σιχαίνομαι όλα αυτά, δεν ασχολούμαι μαζί τους, πολύ περισσότερο δεν παίρνω έτοιμη τροφή απ' αυτά και πάντα γράφω τα κείμενά μου μόνος μου βασιζόμενος στις μουσικές μου γνώσεις και στο τεράστιο αρχείο μου. Αν σας αρκούν αυτές οι εξηγήσεις, μπορείτε σεμνά και ευγενικά να επισκέπτεστε τον ΔΙΣΚΟΒΟΛΟ. Αν θέλετε να βγάζετε τα απωθημένα σας, κάνετε λάθος που βρίσκεστε εδώ και παρακαλώ πολύ, αδειάστε μου τη γωνιά...

Υπογραφή:
ΔΙΣΚΟΒΟΛΟΣ ή ΑΑΒΑΣ ή d58 ή ΔΗΜΗΤΡΗΣ

...ολοικ είπε...

Το ιδιο προσωπο ειναι...Το τσεκαρα με ενα προγραμματακι που εχω,δωρο απο ενα φιλο χακερά,βγαζει την ιδια IP υπολογιστη στην Αθηνα...Μεσω της IP μπορουμε να βρουμε και αλλα "ευαισθητα προσωπικα δεδομενα" μα,αστο...

Άαβας / d58 είπε...

Το ίδιο είναι, Μανόλη μου! Έχεις δίκιο! Και είναι αυτός που τόσες χάρες και τόση υποστήριξη του προσφέραμε κάποτε και μάλιστα εγώ προσωπικά, όταν χρειάστηκε να μαλώσω κιόλας για χάρη του! Δυστυχώς η αγνωμοσύνη είναι θεριό ανίκητο. Όπως και η βλακεία άλλωστε...

Μικροψυχοβαφτισμενος είπε...

Φτου, με ξεσκεπασατε.
1. Γιατί νοιάζεστε ομως γιά εναν μικροψυχο που υπεδειξε (με σκοπο τη βελτιωση της προσφορας) ΕΝΑ λαθος (το "π" αντι για "μ" στο κομματι του Θεοδωρακη) και λουστηκε το επιθετο απ΄το Δημητριο; Ξαναγραφει καποιος (Θαν.Γιωγλου) κατι (για το οποιο δεν εχω ιδεα) και νατο παλι το επιθετο. Το επισημαινω και ... Αυτο που ενοχλησε μαλλον, ειναι το οτι ... ισχυει.

2. τι θα τα κανετε τα "ευαισθητα προσωπικα δεδομενα"; παρακαλω μην τα στειλετε στην εφορια και ειδικα το εκκαθαριστικο μου.(θυμασαι Δημητριε;) Τους δισκους ; Δυστυχως η ευγνωμοσυνη... κλπκλπ

3. πού εγραψα οτι επηρες τον περιφημο καταλογο απο αλλα σαϊτ και μαλιστα επιμενω; Αφου εχεις την ΙΡ μου, θα΄ναι ευκολο να το βρεις.

4. αν μαλωσες για παρτη μου λυπαμαι. μην ξαναγινει, τζαμπα κοπος.

5. τζιλιβ, παλι καλα που ο χακερ δεν στο πουλησε. Δε δουλευει σωστα.

6. Η τελευταια σου φραση με εξεπληξε. Αυτον τον καιρο οντως διαβαζω Page Martin !

Καλο ΣΒΚ




...ολοικ είπε...

Αντωναρα μου εσυ!!!

Άαβας / d58 είπε...

Αντώνη, κοφ' το! Δεν έχεις πώς να γεμίσεις την πλήξη σου και βάλθηκες να ανακατεύεις αυτόν τον ήσυχο και προσωπικό μου χώρο με σαχλαμάρες; Αν δεν αναφέρθηκες στον κατάλογο, τότε για ποιο λόγο έγραψες το γαλοίο σου σχόλιο, αφού όλη η κουβέντα με το Θανάση Γιώγλου σ' αυτό περιστρεφόταν; Έτσι σου 'ρθε και είπες να θυμηθείς τα παλιά; Καημενούλη μου, δεν σε παίρνει, γιατί είσαι αυτοκαταστροφικός και θανάσιμα απροσάρμοστος. Και μην κάνεις τον κόπο να υποβάλλεις ιδέες για τη ... βελτίωση της προσφοράς μου, γιατί η προσφορά έτσι κι αλλιώς είναι αυτή που είναι, αλλά υπάρχει! Ή δική σου προσφορά όλα αυτά τα χρόνια που σε ξέρω ποια είναι; Ξέρεις μονάχα να παίρνεις και να πουλάς εξυπνάδα. Μάλιστα σε θυμάμαι να μας μαλώνεις κιόλας που δεν ανεβάζαμε πάντα τα αρχεία σε flac, για να τα απολαμβάνεις χωρίς ηχητικές απώλειες! Άι στα κομμάτια λοιπόν, Αντωνάκη μου, θλιβερό διαδικτυακό παράσιτο!

Θλιβδιαπαρ είπε...

Πάλι καλά που δεν με είπες ΄Αδωνη.

Οχι, δεν είμαι ο Αντώνης που νομίζεις, άρα -και αυτή- η τηλεδιάγνωση πάει κατά κει που με στέλνεις ... Αλλά και να σου πω ποιός είμαι (αν φυλάς παλιά δεματάκια έχεις όλα μου τα στοιχεία και "ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα") -είμαι πεπεισμένος πως- δεν θα αλλάξει τίποτα, τουλάχιστον προς το καλύτερο.

Γιά σένα οι υποδείξεις κάποιας "στραβής" είναι "γελοία σχόλια" και "μικροψυχιές" (!). Ε, απο κει άρχισε το στόρυ.

Και κάτι άλλο : Δεν συννενογιόμαστε, κρίμα. Αλλά γιατί βρίζεις τον -όποιο- Αντώνη;

Άαβας / d58 είπε...

Δεν άρχισε από εκεί το στόρυ, κρυφο-Αντωνάκη μου. Το στόρυ έχει παρελθόν και παραπέμπει στον σαλεμένο σου ψυχισμό. Τώρα επιμένεις να θολώνεις τα νερά λέγοντας πως δεν έκανες υποδείξεις με αφορμή αυτά που είπα στον Θανάση Γιώγλου για τον κατάλογο του Καλατζή! Τότε για ποιο πράγμα έκανες υποδείξεις, αφού δεν έγινε κουβέντα για τίποτε άλλο απολύτως με κανένα σχολιαστή; Λες ψέματα λοιπόν.
Τέλος πάντων. Κλείνει εδώ αυτός ο μίζερος κύκλος της επικοινωνίας μας, γιατί ακόμη και ο "βούρκος θέλει χάρη", που λέει και το τραγούδι! Μην κάνεις τον κόπο να ξαναγράψεις. Θα πάει άδικα. Όπως και να μασκαρευτείς, για να με ξεγελάσεις. Είτε Αντώνης, είτε μικρόψυχος, είτε σκατόψυχος...