Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Μαίρη Δαλάκου: Μετά την παράσταση (1985)

Τα έχουμε ξαναπεί κάμποσες φορές για τη Μαίρη Δαλάκου, αυτή την υπέροχη και τόσο διακριτική παρουσία στο ελληνικό τραγούδι από το πρώτο μισό της δεκαετίας του '60 πλάι στον Γιάννη Μαρκόπουλο ("Γαλάζιο περιστέρι", "Νύχτα και γειτονιά", "Ξαστεριά" κ.ά.) και το νεοκυματικό της πέρασμα από τις μπουάτ της Πλάκας (Συμπόσιο, Νεφέλες και κυρίως στη δική της Απανεμιά) ως τη νεότερη πιο ροκ και πιο προσωπική πορεία που φτάνει μέχρι σήμερα, αφού πολύ πρόσφατα μας έδωσε την καινούργια της δουλειά με τίτλο "Όλα αλλάζουν"! Σπάνια περίπτωση τόσο επίμονης και σταθερής παρουσίας που ήδη ξεπερνάει τα 50 χρόνια και δε λέει να το βάλει κάτω, έστω κι αν η εμπορική καταξίωση δεν στάθηκε ποτέ με το μέρος της.
Στα μέσα λοιπόν του '80, σε μια εποχή που το ελληνικό τραγούδι περνούσε μια έντονη φάση ενδοσκόπησης και επαναπροσανατολισμού, η Μαίρη Δαλάκου δίνει ένα ισχυρό παρών με το δίσκο "Μετά την παράσταση" με νέο ύφος που φλερτάρει ευθέως με τον διεθνή ήχο της ροκ μπαλάντας. Η ίδια γράφει τη μουσική και τους στίχους στα περισσότερα τραγούδια, παίζει πιάνο και φυσικά τραγουδά συνοδευόμενη από το μοντέρνο μουσικό σχήμα Επσιλον με επικεφαλής τον David Grunstein στο συνθεσάιζερ και την κιθάρα. 

Δροσερά κομμάτια που ακόμη και σήμερα ακούγονται ευχάριστα, παρόλο που ο δίσκος παραμένει σχεδόν άγνωστος στο ευρύ κοινό.



(c) LP | CBS | 1985 | πηγή: Μάκης/d58

1 σχόλιο:

...ολοικ είπε...

Η Μαιρη Δαλακου που φετος κυκλοφορησε νεο ψηφιακο!!!