Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

Γιώργος Κριμιζάκης: Αύριο θάναι Κυριακή (1986)


Ο Γιώργος Κριμιζάκης είναι ένας συνθέτης του ελαφρολαϊκού ρεπερτορίου με αφετηρία στην ύστερη νεοκυματική περίοδο, εκεί γύρω στα 1970 που παρουσίασε τα πρώτα του τραγούδια με γνωστά ονόματα του πενταγράμμου, όπως ο Γιάννης Πουλόπουλος, ο Μιχάλης Βιολάρης, η Καίτη Χωματά, η Μαρία Δουράκη και άλλοι. Αργότερα συνεργάστηκε πολύ πετυχημένα στους σατιρικούς δίσκους του Χάρρυ Κλυνν, ενώ στη συνέχεια σταδιακά αποσύρθηκε από τα δισκογραφικά πράγματα.
Το 1986 παρουσίασε έναν αρκετά ενδιαφέροντα δίσκο με τίτλο "Αύριο θάναι Κυριακή". Πρόκειται για 12 καλοφτιαγμένα λαϊκά τραγούδια που ακούγονται ευχάριστα. Γράφτηκαν για την τηλεοπτική ταινία "Το Μαντείο των Δελφών". Οι στίχοι φέρουν μια βαριά υπογραφή, αυτή του σημαντικού στιχουργού Κώστα Κινδύνη (1934-1998). Στίχοι απλοί, καθημερινοί, ερωτικής κυρίως θεματολογίας. 
Τα τραγούδια ερμήνευσαν τέσσερις νέοι τότε τραγουδιστές: Κωνσταντίνα, Κώστας Τσίγκος, Σόφη Κωνσταντάκη και Μαρία Κώνστα. Απ' αυτούς μόνο η πρώτη έκανε στη συνέχεια μια αξιόλογη καριέρα κι εν μέρει ο νεορεμπέτης Κώστας Τσίγκος (γνωστός κυρίως από τη συμμετοχή του στο "Ρεμπέτικο" του Σταύρου Ξαρχάκου), ενώ οι άλλες δύο αγνοούνται πλήρως από το δισκογραφικό στερέωμα.


(c) LP | LYRA | 1986 | πηγή: d58

2 σχόλια:

Α είπε...

Μα Σόφη Κωνσταντάκη δεν είναι αυτή η σκυλού;;

Βέβαια σε κατεβάζω πολύ αλλά αν δεν το αναφέρει ο γνωστός δισκοτηρητής είναι αμφίβολο αυτό που λέει οτι ο κατάλογός του περίεχει όλους τους δίσκους που έχουν εκδοθεί. Εν πα΄ση περιπτώσει όλα αυτά πρέπει να τα πε΄ρνουμε με μιά δόση αλατιού

Άαβας / d58 είπε...

Δεν καταλαβαίνω το νόημα και το πνεύμα αυτού του σχολίου. Ούτε τα περί "σκυλούς" τραγουδίστριας, ούτε τα περί "δισκοτηρητή" που δεν με αφορούν!