Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Τζένη Βάνου: Άκουσέ με (1979)

Η δεκαετία του '70 ολοκληρώνεται για τη Τζένη Βάνου με έναν ακόμη προσωπικό δίσκο στη Minos, τον όγδοο κατά σειρά, με τίτλο "Άκουσέ με" που κυκλοφόρησε παραμονές Χριστουγέννων του 1979.
Σπάζοντας τον κανόνα των δώδεκα τραγουδιών ο συγκεκριμένος δίσκος περιέχει δεκατέσσερα τραγούδια, τα περισσότερα ελαφρολαϊκού ύφους, αλλά και μερικά κοντά σε πιο καθαρόαιμο λαϊκό χρώμα και κάποια ελαφρού ύφους. 
Και πάλι τη μερίδα του λέοντος καταλαμβάνουν τα τραγούδια του Αλέκου Χρυσοβέργη, δυο από τα οποία αποτέλεσαν και τα σουξέ του δίσκου ("Ε, όχι και σε μένα", "Ακούς, ακούω να λες"). Εδώ εγκαινιάζεται και η συνεργασία της ερμηνεύτριας με τον μεγάλο μάστορα λαϊκών σουξέ της εποχής Τάκη Μουσαφίρη που της έγραψε το ωραιότερο τραγούδι του δίσκου ("Άκουσέ με"), αλλά και με τον Λάκη Παπαδόπουλο στα πρώτα του ακόμη βήματα στην ελληνική δισκογραφία. 
Τα υπόλοιπα τραγούδια γράφτηκαν από τους Νάκη Πετρίδη, Νινή Ζαχά, Τάκη Καρνάτσο και Λ. Θωμά. Τις ενορχηστρώσεις επιμελήθηκαν ο Γιώργος Νιάρχος και ο Τάκης Μουσαφίρης.

(c) LP | Minos | 1979 | πηγή: tzil./d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: