Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Μιχάλης Τερζής, Σταμάτης Κόκοτας: Θα μείνει η αγάπη μας (1990)

Συχνές ήταν οι συνεργασίες του Μιχάλη Τερζή με τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου και μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις με όμορφα τραγούδια που αγαπήθηκαν πολύ, έστω κι αν ο πολύς κόσμος δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για τον συνθέτη τους! Στα πρώτα του βήματα συμπορεύτηκε με νεοκυματικούς ερμηνευτές, όπως η Πόπη Αστεριάδη, ο Γιώργος Ζωγράφος και λίγο αργότερα ο Μιχάλης Βιολάρης και η Καίτη Χωματά. Νωρίς συνεργάστηκε και με τον Γιώργο Νταλάρα, την Άννα Βίσση, τη Δήμητρα Γαλάνη, τον Κώστα Καράλη και πολλούς άλλους.
Και φτάνουμε στο 1990, την πιο παραγωγική χρονιά του συνθέτη, τη χρονιά που ηχογράφησε πέντε συνολικά προσωπικούς δίσκους! Ανάμεσά τους κι ο κύκλος τραγουδιών "Θα μείνει η αγάπη μας". Με το δίσκο αυτό ο συνθέτης συναντήθηκε με ένα ακόμη ιερό τέρας του ελληνικού τραγουδιού που κουβαλούσε ήδη τεράστια ιστορία στην πλάτη του. Πρόκειται για τον Σταμάτη Κόκοτα, τον ερμηνευτή τόσων σπουδαίων τραγουδιών μέσα στις δεκαετίες του '60 και '70 μέσα από τις ιστορικές συνεργασίες του με κορυφαίους συνθέτες μας, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Δήμος Μούτσης, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Γιάννης Σπανός, ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής, ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, ο Γιώργος Χατζηνάσιος και τόσοι άλλοι.
Ο δίσκος αυτός ήρθε σε μια εποχή που ο τραγουδιστής δεν βρισκόταν πια στο προσκήνιο και θα μπορούσε να αποτελέσει ένα μικρό έναυσμα για την επιστροφή του. Δυστυχώς όμως δε στάθηκε αρκετή αυτή η αφορμή κι έτσι δεν υπήρξε η αναμενόμενη συνέχεια. Παρόλα αυτά ο δίσκος είναι πολύ ενδιαφέρων. Τα τραγούδια κινούνται στους γνωστούς ρυθμούς του ύφους που μας είχε συνηθίσει από παλιά ο τραγουδιστής. Απλωμένες μελωδίες ή ρυθμικά κομμάτια και ορθόδοξοι λαϊκοί σκοποί. Οι στίχοι υπογράφονται από τους Άκο Δασκαλόπουλο, Γιώργο Κανελλόπουλο, Ηλία Κατσούλη και άλλους, ενώ δυο τραγούδια έχουν στίχους του τραγουδιστή.
Η ορχήστρα υπό την επιμέλεια του Τάσου Καρακατσάνη αποτελείται από σπουδαίους σολίστες, όπως ο Κώστας Παπαδόπουλος, ο Αντώνης Τουρκογιώργης, ο Γιάννης Σπάθας, ο Νίκος Αντύπας, η Στέλλα Κυπραίου, ο Στέλιος Ταχιάτης και ο Τάσος Καρακατσάνης. Στα φωνητικά συμμετέχουν τρεις ωραίες γυναικείες φωνές, η Μαριάννα Ευστρατίου, η Μαριάνθη Σοντάκη και η Κατερίνα Γιαμαλή.

(c) LP | EMI Columbia | 1990 | πηγή: d58

8 σχόλια:

John80K είπε...

Γνωρίζει κανείς αν έχει βγει σε cd; Ο Δραγουμάνος λέει ότι έχει βγει αλλά προσωπικά δεν το είδα ποτέ.

Άαβας / d58 είπε...

Κι εγώ δε γνωρίζω να έχει εκδοθεί ψηφιακά.

Dimitris Dimitriou είπε...

Υπάρχει η εικόνα QdqUT η οποία δείχνει την πίσω μεριά του C.D.και μάλιστα με
δύο ακόμα τραγούδια.Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι κυκλοφόρησε.

John80K είπε...

Την έχω δει κι εγώ αυτή την εικόνα αλλά δεν παίρνω και όρκο ότι είναι αυθεντική...

Άαβας / d58 είπε...

Παιδιά, αν εννοείτε αυτή την εικόνα:

http://i257.photobucket.com/albums/hh203/dimitris58/Rezerva2015/Tauepsilonrhozetasigmaf-Kappakappaomicrontaualphasigmaf.jpg

σπεύδω να σας ενημερώσω ότι δεν είναι αυθεντική! Και το λέω με σιγουριά, γιατί είναι αυτοσχέδια ΔΙΚΗΣ ΜΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ! Φυσικά το συγκεκριμένο site είχε το χούι πάντα να υποκλέπτει υλίκό από δεξιά κι αριστερά και να το πλασάρει για δικό του και μάλιστα ως αυθεντικό!

Αν εννοείτε κάποια άλλη εικόνα, διευκρινίστε μου, σας παρακαλώ...

John80K είπε...

Προσωπικά τη δική σου έχω δει...

Dimitris Dimitriou είπε...

Και εγώ,την ίδια.

Άαβας / d58 είπε...

Συνεπώς δεν έχει βγει σε CD!