Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Γιώργος Κριμιζάκης, Μιχάλης Βιολάρης: Κι όμως αγαπιόμαστε (1977)

Στην όψιμη περίοδο του Νέου Κύματος, ουσιαστικά στον απόηχο του σημαντικού αυτού μουσικού ρεύματος, ξεκίνησε η μακροχρόνια συνεργασία του Μιχάλη Βιολάρη με τον συνθέτη Γιώργο Κριμιζάκη, η οποία απέδωσε κατά καιρούς κάμποσα σουξέ ευρείας κατανάλωσης που συντήρησαν την καριέρα του τραγουδιστή - έστω και σε φθίνουσα πορεία πλέον - μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '80. 
Η πρώτη τους ολοκληρωμένη συνεργασία καταγράφεται αρκετά αργά, μόλις το 1977, με το δίσκο "Κι όμως αγαπιόμαστε" που εκδόθηκε από τη Zodiac (θυγατρική της Lyra). Περιλαμβάνει δώδεκα απλά ελαφρολαϊκά τραγούδια σε στίχους των Λευτέρη Παπαδόπουλου, Σώτιας Τσώτου, Γιάννη Κακουλίδη, Ξενοφώντα Φιλέρη και Ανδρέα Ζαχαρόπουλου. Το ομώνυμο τραγούδι σημείωσε επιτυχία κι ακούστηκε πολύ εκείνη την εποχή. Το τελευταίο τραγούδι του δίσκου ("Η αγάπη σου") είναι ίσως το πιο ωραίο απ' όλα. 
Γενικά πρόκειται για ένα δίσκο που ακούγεται ευχάριστα, αλλά δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ είναι ολοφάνερο ότι γράφτηκε πάνω στα φωνητικά χαρακτηριστικά του τραγουδιστή, ο οποίος υποστηρίζει φιλότιμα το υλικό που του δόθηκε, σε μια εποχή που χρειαζόταν απεγνωσμένα εμπλουτισμό του ρεπερτορίου του.

(c) LP | Zodiac | 1977 | mp3 | Εξώφυλλα
πηγή: tzil./d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: