Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Βασίλης Νικολαΐδης: Η νύχτα ήταν πάλι κάπου αλλού (1989)

Με τον υπαινικτικό τίτλο "Η νύχτα ήταν πάλι κάπου αλλού" κυκλοφόρησε το 1989 από την ΜΒΙ σε παραγωγή του Σείριου του Μάνου Χατζιδάκι ο τρίτος κατά σειρά προσωπικός δίσκος του τραγουδοποιού Βασίλη Νικολαΐδη μετά τoυς δίσκους "Οδός Σανταρόζα" (1982) και "Ελλάς" (1984).
Τραγούδια σαν μικρές αφηγήσεις προσωπικών ιστοριών με ιδιαίτερη οπτική που παρατηρεί και καταγράφει τις αθέατες λεπτομέρειες της καθημερινότητας δοσμένες με λόγο αιχμηρό κι ευφάνταστο κι ενίοτε κυνικά σαρκαστικό. Η μουσική είναι σχεδόν υποτυπώδης και μια κιθάρα είναι αρκετή στις περισσότερες περιπτώσεις, για να αποδοθεί. Μαζί με τον τραγουδοποιό πάντως παρόντες και οι Χάνομαι Γιατί Ρεμβάζω με τις δικές τους χαρακτηριστικές φευγαλέες πινελιές. Ο Χάρης Καβαλλιεράτος παίζει κλασική κιθάρα, η Barbara Sauter βιολί κι ο Χρήστος Τσιαμούλης ούτι ή νέι.
Στο ομώνυμο τραγούδι ακούμε στα φωνητικά και τη Σαβίνα Γιαννάτου με τη Μαρία Αριστοπούλου. Ο ίδιος ο Βασίλης Νικολαΐδης τραγουδά, παίζει κιθάρα και πιάνο, ενώ σχεδίασε και το ωραίο εξώφυλλο.
Με το δίσκο αυτό κλείνω το αφιέρωμά μου στον εξαιρετικό τραγουδοποιό Βασίλη Νικολαΐδη. Στη δισκογραφία θα προστεθεί ένας ακόμη δίσκος του με τίτλο "Ατασθαλίες" που κυκλοφόρησε το 1993 και είναι ο μοναδικός ψηφιακός δίσκος του καλλιτέχνη.

(c) LP | MBI/ΣΕΙΡΙΟΣ | 1989 | mp3 | Εξώφυλλα
πηγή: ΟΟ/d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: