Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Ευάγγελος Πιτσιλαδής: Οι Θεοί του Ολύμπου (1977)

Μπορεί να δήλωσα προ ημερών ότι ολοκλήρωσα αυτόν τον κύκλο παρουσίασης των πρώτων δίσκων του Ευάγγελου Πιτσιλαδή, αλλά νά που ο φίλος μου ο Μανόλης με αναγκάζει να επιστρέψω και πάλι στον καλό συνθέτη με ένα πρόσφατο εύρημά του που θεώρησα καλό να το μοιραστώ και μαζί σας.
Πρόκειται για το δίσκο "Οι Θεοί του Ολύμπου" που κυκλοφόρησε το 1977 από την εταιρία Seagull με τον ξενόγλωσσο τίτλο "The Olympian Family". Περιλαμβάνει μια σειρά ορχηστρικά θέματα που το καθένα φέρει για τίτλο το όνομα ενός από τους δώδεκα Ολύμπιους θεούς της ελληνικής μυθολογίας. Ο δίσκος όμως αποτελείται από 15 κομμάτια, μιας και για μερικούς θεούς ο συνθέτης στάθηκε πιο γενναιόδωρος αφιερώνοντάς τους από δύο μέρη!
Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι ολόκληρη η πρώτη πλευρά του δίσκου είναι παρμένη από τον πρώτο οργανικό δίσκο του συνθέτη με τίτλο "Κοράλλια", ενώ κάποια μέρη της δεύτερης πλευράς προέρχονται από το δίσκο "Summer Night in Greece" που κυκλοφόρησε στη Γαλλία το 1974 με τραγούδια που ερμήνευσε ο ίδιος ο Πιτσιλαδής!

(c) LP | Seagull | 1977 | mp3 | Εξώφυλλα
πηγή: tzilivak

3 σχόλια:

Dimitris Dimitriou είπε...

...Και στες γειτονιές τες ίδιες θα γερνάς...
Πάντα θα υπάρχει και κάτι ακόμα.
Οσονούπω.

Άαβας / d58 είπε...

Χμ!Κάτι καλό μου μυρίζετσι πάλι!

...ολοικ είπε...

Ε ανεβασε και το "νυχτες καλοκαιριου στην Ελλαδα" μπρε!!!