Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Δάκης 100% (1975)

Ο Δάκης - πραγματικό όνομα Βρασίδας Χαραλαμπίδης - γεννήθηκε το 1943 στην Αίγυπτο και ήδη από το 1964 είχε ξεκινήσει τη δισκογραφική του καριέρα ως μέλος του νεανικού σχήματος Playboys με το σουξεδάκι "Deep in the Heart of Athens". Το 1968 αποφάσισε να πορευτεί πλέον ως σόλο τραγουδιστής της ποπ, όπου αναδείχθηκε στον κορυφαίο ίσως εκπρόσωπο της εγχώριας σκηνής για πολλά χρόνια σημειώνοντας πάμπολλες μεγάλες επιτυχίες ("Γεια σου, σ' ευχαριστώ", "Κορίτσι στάσου να σου πω", "Τόσα καλοκαίρια", "Εκείνο το πρωί στην Κηφισιά", "Στη σελίδα 18", "Μαργαρίτα"). Ο Μίμης Πλέσσας στάθηκε ο κυριότερος τροφοδότης του ρεπερτορίου του.
Το 1975 κυκλοφόρησε από τη Minos το 5ο προσωπικό άλμπουμ του Δάκη με δώδεκα ετερόκλητα τραγουδάκια ανάλαφρου ύφους, ελληνικά και ξένα. Τα ελληνικά τραγούδια υπογράφουν οι Γιώργος Θεοδοσιάδης, Άκης Σκαμάγκας, Γιώργος Μανίκας, Λ. Καραντάνης και Νίκος Καρβέλας. Την ενορχήστρωση επιμελήθηκε ο Κώστας Κλάβας με εξαίρεση τα δυο τραγούδια του Γιώργου Θεοδοσιάδη που τα φρόντισε ο ίδιος.

(c) LP | Minos | 1975 | mp3 | Εξώφυλλα
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ
πηγή: tzil/d58

5 σχόλια:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ είπε...

Καλησπέρα! Ενώ κατεβάζω το συγκεκριμένο δίσκο (Δάκης 100%) δεν περιέχει κανένα κομμάτι. Καλό βράδυ. Δημήτρης Ένας φανατικός φίλος.

Άαβας / d58 είπε...

Το αρχείο κατεβαίνει και ανοίγει μια χαρά, μόλις το έλεγξα. Ξαναδοκίμασε...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ είπε...

Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Κι όμως ενώ γίνεται η λήψη κανονικά, κατά το άνοιγμα εμφανίζεται το μήνυμα:"Το αρχείο δεν βρέθηκε (null)" Αν είχατε την ευγενή καλοσύνη θα μπορούσατε να το ανεβάσετε ξανά; Ευχαριστώ. Καλή Ανάσταση! Δημητρης

Άαβας / d58 είπε...

Δεν ξέρω τι συμβαίνει, γιατί το αρχείο είναι ελεγμένο και λειτουργεί κανονικά. Στείλτε μου ένα e-mail, παρακαλώ...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ είπε...

Ευχαριστώ για την προσπάθεια σας. dim14mit@gmail.com