Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Μίμης Πλέσσας, Δάκης: Το ωροσκόπιο της αγάπης (1970)

Ο Μίμης Πλέσσας (γενν. 1924) αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο για την ελληνική μουσική και μια πολυδιάσταση μουσική ιδοφυία που μπορεί να κινείται εξίσου αποτελεσματικά από το ελαφρό ή τη τζαζ μέχρι το έντεχνο ή ορθόδοξο λαϊκό τραγούδι και φυσικά την κινηματογραφική μουσική, όπου έχει καταθέσει δεκάδες ευφάνταστα και πλούσια σε μουσικές ιδέες soundtrack, ιδιαίτερα στη χρυσή εποχή του μιούζικαλ.
Ο δίσκος "Το ωροσκόπιο της αγάπης", που κυκλοφόρησε το 1970 από τη Minos, αποτελεί ένα πειστικό δείγμα για τη μουσική προσαρμοστικότητα του παραγωγικότατου συνθέτη. Πρόκειται για ένα ποπ άλμπουμ που κατά κάποιο τρόπο κωδικοποιεί δημιουργικά όλο το ελληνικό ποπ κίνημα της δεκαετίας του '60 με όχημα την εκφραστική φωνή του Δάκη, του οποίου αυτός είναι ο πρώτος προσωπικός δίσκος 33 στροφών. 
Ο δίσκος ανέδειξε μεγάλες επιτυχίες που επέβαλαν μεμιάς τον τραγουδιστή, ενώ κάποια από τα τραγούδια του δίσκου δεν έχουν χάσει ακόμη τη φρεσκάδα και τη δροσιά τους. Θυμίζω τα γνωστότερα: "Εκείνο το πρωί στην Κηφισιά", "Στη σελίδα 18", "Κορίτσι στάσου να σου πω". Τους στίχους έγραψαν οι Άκος Δασκαλόπουλος, Σώτια Τσώτου, Δημήτρης Ιατρόπουλος, Λουκία Πλέσσα και Βεατρίκη Δαλαμάγκα.

(c) LP | Minos | 1970 | πηγή: tzil/d58

2 σχόλια:

...ολοικ είπε...

Υπεροχος δισκος!!!Για καποιο λογο το ψηφιακο του αυτη τη στιγμη κοστιζει αρκετα 50-ευρα!!!!

Ανώνυμος είπε...

Σωστός