Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Βούλα Πάλλα Νο.2: Συγχώρα με (1968)

Μιας και πιάσαμε λοιπόν την περίπτωση της εξαίρετης και πρόωρα χαμένης ερμηνεύτριας Βούλας Πάλλα, ας σταθούμε σε έναν από τους πρώτους προσωπικούς της δίσκους 33 στροφών που αποδίδει καλύτερα το πραγματικό ερμηνευτικό της μέγεθος.
Το 1968 η Βούλα Πάλλα ηχογράφησε για την RCA δύο μεγάλους δίσκους με τίτλο το όνομά της αριθμημένους κατά σειρά με τα νούμερα 1 και 2. Και οι δυο ήταν πλημμυρισμένοι με κοσμαγάπητα τραγούδια που ακούστηκαν πολύ εκείνη την εποχή και εδραίωσαν την παρουσία της τραγουδίστριας στα πρώτα μεγέθη του ελληνικού πενταγράμμου. Ο δεύτερος από τους δίσκους αυτούς έφερε τον υπότιτλο "Συγχώρα με" παρμένο από το ομώνυμο τεράστιο σουξέ. Ο δίσκος περιλαμβάνει δώδεκα συνολικά τραγούδια που κινούνται σε λαϊκό ή δημώδες ύφος. Πολλά από αυτά έγιναν μεγάλες επιτυχίες. Ιδού τα πιο ξεχωριστά: "Συγχώρα με", "Η παντρεμένη", "Μαζί θα ζήσουμε", "Γλυκιά μου αγάπη", "Νυφούλα σε στολίζουνε", "Ο γυρισμός", "Τι θα γίνω". Τα περισσότερα έχουν δική της μουσική, ενώ μερικά υπογράφουν οι: Ιωάννα Γεωργακοπούλου, Ιωάννης Γούβαλης και Τριαντάφυλλος Ντόβας.
Όποιες επιφυλάξεις κι αν έχω για το συγκεκριμένο είδος τραγουδιού, δεν μπορώ να μην υποταχθώ άνευ όρων στην αφοπλιστική γοητεία αυτής της μοναδικής φωνής με το υπέροχο ηχόχρωμα. Πολλά χρόνια αργότερα, όταν πρωτοάκουσα την Ελευθερία Αρβανιτάκη στα πρώτα της τραγούδια με την Οπισθοδρομική Κομπανία, συνειρμικά τη σύγκρινα με τη φωνή της Βούλας Πάλλα που μου τη θύμιζε έντονα. Ίσως γιαυτό κι από την αρχή λάτρεψα τη φωνή της Ελευθερίας!

ΥΓ. Σημειώνω ότι ο δίσκος επανεκδόθηκε την επόμενη χρονιά από την Olympic (Philips) και από αυτή την έκδοση είναι το αρχείο που σας δίνω.

(c) LP | RCA/Olympic | 1968/1969 | mp3 | Εξώφυλλα
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ
πηγή: Ιδομ./d58

5 σχόλια:

...ολοικ είπε...

Πολυ ωραιος δισκος .για ρωτα μπρε συ Δημητρό το φιλο Ιδομενεα μηπως εχει τον 1092 του 1973 που ειναι πολλά σπανιος!!!!

Άαβας / d58 είπε...

Δε νομίζω πως το έχει, Μανόλη. Πάντως ο Ιδομενέας διαβάζει τον Δισκοβόλο, οπότε θα δει το αίτημά σου...

idom είπε...

Όχι φίλε μου Μανόλη, δυστυχώς δεν το έχω.

Ανώνυμος είπε...

Ο 3ος Της Πρωσοπικός Δίσκος Που Κυκλοφόρησε Το 1969 Από Την Δισκογραφική Εταιρία RCA Victor Μήπως Αυτός Τουλάχιστον Υπάρχει Βρέ Παιδιά.

Dimitris Dimitriou είπε...

Μανώλη,ρίξε μια ματιά στο
http://www.easybytez.com/mao6v99ridil/Palla-1973-Self.rar

Αντώνη,για δες εδώ
http://www.easybytez.com/cz671lx0ndvv/Palla-1969-Self3.rar
Μακάρι να σας βοήθησα.