Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Βαγγέλης Παπαθανασίου: Ράλλυ Αντίκα (1966)

Το Ράλλυ Αντίκα ήταν μια ιδέα του Νίκου Μαστοράκη και ξεκίνησε το 1965 με την υποστήριξη της εφημερίδας Μεσημβρινή (της Ελένης Βλάχου) και της εταιρίας πετρελαιοειδών Shell. Το πείραμα αυτό γνώρισε τεράστια απήχηση, με αποτέλεσμα να καθιερωθεί ως θεσμός σε ετήσια βάση και με πάμπολλες διεθνείς συμμετοχές.
Ο δαιμόνιος Μαστοράκης όμως δεν αρκέστηκε μόνο σ' αυτό, αλλά φρόντισε να γυριστεί και μια ταινία βασισμένη στο Ράλλυ του 1966 με τίτλο Ράλλυ Αντίκα 1966, την οποία σκηνοθέτησε ο Σταύρος Τσιώλης. 
Τη μουσική της ταινίας αυτής επιμελήθηκε ο νεαρός τότε Βαγγέλης Παπαθανασίου, γνωστός ήδη από τους Forminx και το δημοφιλέστατο τραγούδι Jeronimo Yanka. Το μικρό αυτό soundtrack περιλαμβάνει τρία κομμάτια, δύο οργανικά κι ένα τραγούδι του Βαγγέλη με τίτλο "Oldies but Goodies" σε αγγλόφωνους στίχους του Μαστοράκη, το οποίο ερμηνεύει η Ζωή Κουρούκλη. Στην ορχήστρα συμμετέχουν και οι Ντέμης Ρούσσος και Λουκάς Σιδηράς. Όλοι αυτοί μαζί δυο χρόνια αργότερα θα ξεκινούσαν τη διεθνή τους καριέρα με το περίφημο συγκρότημα Aphrodite's Child.

(c) Vinyl 45'' | OST | PanVox | 1966 | mp3 | Εξώφυλλα
πηγή: Μάκης

1 σχόλιο:

...ολοικ είπε...

Και βλεπω ότι αυτη τη στιγμη τιμαται 300 Ευρωπουλα!!!