Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Μαρινέλλα: Άλλη μια φορά (1976/1991)

Το ζήτησε φίλος και μιας και μπορούσα να ανταποκριθώ, δεν άντεξα στον πειρασμό και σας παρουσιάζω σήμερα έναν ιδιαίτερο δίσκο της Μαρινέλλας από την εποχή της μεγάλης εμπορικής της καταξίωσης μέσα από τεράστια σουξέ στο είδος του ελαφρολαϊκού τραγουδιού.
Μιλώ για το δίσκο "Άλλη μια φορά" που περιλαμβάνει 12 εμπορικά τραγούδια γραμμένα από τους Τόλη Βοσκόπουλο, Στέλιο Ζαφειρίου, Τάκη Ιερεμία και Νινή Ζαχά, τα περισσότερα σε στίχους του Μίμη Θειόπουλου. Την ενορχήστρωση υπογράφει ο Κώστας Κλάββας.
Ιδού όμως η παράξενη ιστορία αυτού του δίσκου: Η ηχογράφησή του έγινε το 1976 από τη Philips και είχε ετοιμαστεί κανονικά η έκδοση με τα εξώφυλλα και όλα τα απαραίτητα, αλλά μόλις είχε κυκλοφορήσει το τριπλό άλμπουμ της τραγουδίστριας με τον Κώστα Χατζή, το περίφημο "Ρεσιτάλ", το οποίο έσπασε ταμεία κάνοντας ρεκόρ πωλήσεων. Αυτό ήταν όμως η ατυχία για το δίσκο "Άλλη μια φορά" που κρίθηκε ότι δε θα είχε καμία τύχη στην αγορά εκείνη τη στιγμή κι έτσι η κυκλοφορία του αναβλήθηκε για ευθετότερο χρόνο. Μάλιστα μετά τη ματαίωση της πρώτης έκδοσης η Μαρινέλλα ηχογράφησε το δίσκο "Μαρινέλλα-Αθηναίοι" (1977) με το ίδιο εξώφυλλο εκείνου του δίσκου αφαιρώντας απλώς τον τίτλο και προσθέτοντας τη λέξη Αθηναίοι! Κι επιπλέον, στο δίσκο του 1977 περιλήφθηκαν και τρία τραγούδια από το "Άλλη μια φορά" σε καινούργια ηχογράφηση! 
Όλα έδειχναν ότι ο δίσκος πήγαινε στα αζήτητα, αλλά τελικά μετά από 15 ολόκληρα χρόνια η Philips τον θυμήθηκε και τον εξέδωσε κανονικά το 1991 με εντελώς καινούργια όμως εξώφυλλα! Σήμερα πια είναι σπάνιος, ενώ ποτέ δεν έχει εκδοθεί σε ψηφιακή μορφή.



(c) LP | Philips | 1976/1991 | πηγή: d58

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ Πάρα Μα Πάρα Πολύ, Μέγα-Καρντάση Ααβας Πατριωτάρα Μου, Για Την Κορυφαία Των Κορυφαίων Ανάρτηση Που Πραγματοποίησες, Με Σκοπό Την Ανάρτηση Αλλά Και Την Εμφάνιση Στο Φώς, Αυτού Του Πραγματικά Χαμένου, Αλλά Και Αδικημένου Δίσκου Της Μαρινέλλας, Και Μάλιστα Σε Τόσο Μα Τόσο Special Μορφή. Μέγα-Καρντάση Ααβας Πατριωτάρα Μου, Ο Θεός Να Στο Ανταποδώσει Αυτό Το Καλό Που Έκανες Μπρός Στον Κολοσσιαίο Ελληνικό Πολιτισμό Μάς, Να Σε Έχει Ο Θεός, Αλλά Και Είσαι Πάντα Μα Πάντα Καλά, Και Να Μάς Χαρίζεις Τέτοιες Ευχάριστες Στιγμές, Όπως Και Την Τωρινή.
Ευχαριστό Πολύ
Να Είσαι Γερός Και Δυνατός
Με Εκτίμιση:
Αντώνης Θωμαΐδης

blackpepper είπε...

Εκτός από το αυτονόητο μπράβο να πούμε και ότι μερικά από τα τραγούδια του δίσκου αυτού που "θάφτηκε" κυκλοφόρησαν λίγο μετά με τη φωνή της Ρένας Πάντα και με την ίδια τη Νινή Ζαχά