Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Νάντια Κωνσταντοπούλου: Η Νάντια τραγουδάει ταγκό (1976)

Γυρίζουμε πάλι λίγο πίσω, στο 1976, τη χρονιά που η Νάντια Κωνσταντοπούλου μας πρόσφερε το άλμπουμ "Νάντια '77". Την ίδια χρονιά λοιπόν ηχογράφησε κι έναν δεύτερο προσωπικό δίσκο με τίτλο "Η Νάντια τραγουδάει ταγκό" για τον Columbia.
Πρόκειται για μια πολύ ταιριαστή μουσική φόρμα για τη φωνή της Νάντιας. Το "ταγκό" υπήρξε πάντα ο κυρίαρχος ρυθμός του ελαφρού τραγουδιού κι εδώ δίνεται η ευκαιρία στη σπουδαία ερμηνεύτρια να ξεδιπλώσει αβίαστα όλο της το ταλέντο. 
Με τη μουσική επιμέλεια και διεύθυνση του Τάκη Μωράκη η Νάντια ερμηνεύει σε δεύτερη εκτέλεση δώδεκα "ταγκό", τα μισά σε μουσική του Μωράκη και τα υπόλοιπα σε κατάλληλες διασκευές από ξένες συνθέσεις (Castelano, Eduardo Bianco, Filiberto-Panacolla, Mario Melfi). 
Περιέχεται επίσης το κλασικό ταγκό του Μάνου Χατζιδάκι "Μια μαύρη Φορντ" από την "Οδό Ονείρων", ενώ ο δίσκος κλείνει με το αριστουργηματικό τραγούδι του Τάκη Μωράκη σε στίχους Γ. Φερμάνογλου "Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη" που γράφτηκε το 1956 για τις ανάγκες της διεθνούς κινηματογραφικής παραγωγής "Το παιδί και το δελφίνι".

(c) LP | EMI/Columbia | 1976 | mp3 | Εξώφυλλα
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ
πηγή: Ιδομ./d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: