Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Νάντια Κωνσταντοπούλου: Οι χρυσές επιτυχίες (1984)

Με την είσοδο της δεκαετίας του '80 η Νάντια Κωνσταντοπούλου σταδιακά αποσύρεται από το προσκήνιο αραιώνοντας πολύ τη δισκογραφική της παρουσία. Παρόλα αυτά, μέσα σ' εκείνη τη δεκαετία είχαμε κάμποσες κυκλοφορίες με το όνομά της μέσα από την προσφιλή συνήθεια των εταιριών να επανεκδίδουν παλιότερες ηχογραφήσεις σε μορφή συλλογών ή πορτρέτων.
Έτσι λοιπόν το 1984 η Columbia παρουσίασε ένα μίνι πορτρέτο της σπουδαίας ερμηνεύτριας ενταγμένο στη γνωστή σειρά "Οι Χρυσές Επιτυχίες" υπό την ετικέτα της Regal.
Το άλμπουμ περιλαμβάνει 14 τραγούδια που καλύπτουν ενδεικτικά τις δεκαετίες του '60 και '70 από την πορεία της τραγουδίστριας. Σχεδόν όλα τα τραγούδια ανήκουν φυσικά στον Τάκη Μωράκη, ενώ περιλαμβάνεται κι από ένα τραγούδι των Ανδρέα Χατζηαποστόλου και Κώστα Χατζή. Απουσιάζει το εμβληματικό "Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη", αλλά περιλαμβάνονται τα περισσότερα γνωστά σουξέ της Νάντιας, όπως τα: "Ήταν κάποιο λούνα παρκ", "Τι φταίω", "Αγαπώ ένα τύπο", "Πού πάτε κύριε", "Μαριλού", "Χθες ακόμα", "Μια κάντιλακ γκρενά", "Πες μπαλαλάικα" και φυσικά το υπέροχο "Αεροπλάνο" του Χατζή.
Σημειώνω ότι η συλλογή εκδόθηκε αργότερα και ψηφιακά, αλλά πλέον βρίσκεται εκτός κυκλοφορίας.

(c) LP | EMI/Regal | 1984 | mp3 | Εξώφυλλα
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ
πηγή: Ιδομ./d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: