Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Νάντια Κωνσταντοπούλου: Η Νάντια και οι Επτά (1993)

Επιστροφή για λίγο στην αγαπημένη Νάντια Κωνσταντοπούλου, για να κλείσουμε τους δισκογραφικούς μας λογαριασμούς με έναν ακόμη προσωπικό της δίσκο, τον τελευταίο της μακρόχρονης καριέρας της που κυκλοφόρησε το 1993 από την Artistic σε αναλογική και ψηφιακή μορφή.
Ο δίσκος έχει τον εύγλωττο τίτλο "Η Νάντια και οι επτά". Δεν πρόκειται φυσικά για τους επτά νάνους, ώστε να φανταστούμε τη Νάντια σε ρόλο Χιονάτης! Δεν το επέτρεπε άλλωστε η ηλικία της πια. Οι "επτά" λοιπόν του τίτλου είναι οι επτά διαφορετικοί συνθέτες που συνέπραξαν στη δημιουργία των δέκα τραγουδιών του δίσκου. Ο Δημήτρης Σταμπουλής έχει το μεγαλύτερο μερίδιο με τρία τραγούδια κι ακολουθεί ο Χρήστος Νικολόπουλος με δύο. Μαζί τους επίσης οι συνθέτες Τάκης Μωράκης, Γιάννης Σπανός, Μίμης Πλέσσας, Θανάσης Πολυκανδριώτης και Robert Williams. Η ετερόκλητη μουσική ταυτότητα αυτών των επτά συνθετών δικαιολογεί και τον ετερόκλητο χαρακτήρα των τραγουδιών που κινούνται σε ένα ύφος από ποπ και μοντέρνο μέχρι ελαφρολαϊκό. Στο μπουζούκι είναι ο Γρηγόρης Μακρίδης, ενώ την ενορχήστρωση υπογράφει ο Νίκος Αναδιώτης. Όλους τους στίχους έγραψε η Νάντια.
Δεν θα ήθελα να προχωρήσω σε αξιολογικές κρίσεις για το υλικό αυτού του δίσκου που κινείται έξω από τις προσωπικές μου αισθητικές προτιμήσεις. Θα πω μονάχα πως η ερμηνεία της Νάντιας παραμένει σε υψηλά στάνταρ, αν και είναι εμφανής η επιδραση του χρόνου στον φωνητικό της χρωματισμό.

(c) LP | Artistic | 1993 | mp3 | Εξώφυλλα
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ
πηγή: Δημ./d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: