Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Νάντια Κωνσταντοπούλου: Μπράβο (1980)

Η Νάντια Κωνσταντοπούλου κλείνει πανηγυρικά την παραγωγική της δεκαετία του '70 με το δίσκο "Μπράβο", πάλι από την Columbia. Αυτή τη φορά διάλεξε να ερμηνεύσει σε δεύτερη εκτέλεση μερικά από τα διάσημα και αγαπημένα τραγούδια της μεγάλης ιέρειας του γαλλικού τραγουδιού Edith Piaf (1915-1963). 
Πρόκειται για δέκα πασίγνωστες μελωδίες που υπογράφουν μουσικά οι: A. Gabral, J. Bouquet, M. Monnot, M. Emer, N. Glanzberg, Louiguy, C. Doumont. Τη διασκευή, ενορχήστρωση και διεύθυνση της μοντέρνας ορχήστρας έχει επωμιστεί φυσικά ο Τάκης Μωράκης, ενώ την ελληνική προσαρμογή των στίχων έκανε η Νάντια Κωνσταντοπούλου.
Για τους λάτρεις των αυθεντικών ερμηνειών - όπως εγώ - δεν είναι δυνατόν να υποκατασταθεί σε καμία περίπτωση η στενή σύνδεση αυτών των κλασικών τραγουδιών με την αιώνια φωνή της Πιάφ. Η ίδια η Νάντια φαίνεται να έχει επίγνωση της μειονεκτικής της θέσης απέναντι στο "σπουργιτάκι" του Παρισιού και κρατάει μικρό καλάθι, όπως σεμνά το ομολογεί στο σημείωμά της στο οπισθόφυλλο του δίσκου. Ασφαλώς όμως η προσπάθειά της είναι πολύ ενδιαφέρουσα και κάποια τραγούδια ακούγονται πολύ όμορφα στη δική της απόδοση.

(c) LP | EMI/Columbia | 1980 | πηγή: Σταύρος/d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: