Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Δώρος Γεωργιάδης: Όπου και να 'σαι (1978)

Ο δίσκος "Περάσαν 2000 χρόνια" (1976) στάθηκε μάλλον μια παρένθεση στο συνθετικό ύφος του Δώρου Γεωργιάδη, γιατί η αμέσως επόμενη προσωπική δουλειά του με τίτλο "Όπου και να 'σαι" επανέρχεται στο οικείο ελαφρολαϊκό ύφος που χαρακτήριζε τις πρώτες του δισκογραφικές καταθέσεις στη Minos (1971-1974).
Ο δίσκος εκδόθηκε το 1978 από την Polydor, αφού μεσολάβησε την προηγούμενη χρονιά η μεγάλη διάκρισή του στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης, όπου κατέκτησε το πρώτο βραβείο σύνθεσης με το τραγούδι "Ας κάνουμε απόψε μιαν αρχή" που τραγούδησε η Άννα Βίσση. 
Περιλαμβάνει δώδεκα ευχάριστα τραγουδάκια σε στίχους της Σώτιας Τσώτου, του Μάνου Κουφιανάκη, του Σταύρου Σιδερά, του Κύπριου ποιητή Μιχάλη Πασιαρδή και δικούς του. Μοναδικός ερμηνευτής του δίσκου ο ίδιος. Εκτός από το τραγούδι που έδωσε τον τίτλο στο δίσκο, τα υπόλοιπα δεν ακούστηκαν ιδιαίτερα και γρήγορα ξεχάστηκαν δείχνοντας πλέον φανερά τα σημάδια της σταδιακής υποχώρησης του δημιουργού από την πρωτοκαθεδρία που είχε τα προηγούμενα χρόνια. 

(c) LP | Philips/Polydor | 1978 | mp3 | Εξώφυλλα
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ
πηγή: Ιδομ./d58 

2 σχόλια:

Dimitris Dimitriou είπε...

Μπράβο,μπράβο και πάλι μπράβο.
Δηλαδή, να περιμένω και τα
- ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
- ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΑΓΑΠΗ
- ΑΓΑΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΩ
Ε! Σίγουρα θα παλαβώσουμε.

Άαβας / d58 είπε...

Ίσως! Θα δούμε τι μπορεί να γίνει...