Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Ηλίας Ανδριόπουλος: Επιλογές (1983)

Στο ενδιάμεσο της κυκλοφορίας των δίσκων "Λαϊκά προάστια" (1980) και "Προσανατολισμοί" (1984) ο Ηλίας Ανδριόπουλος περιορίστηκε σε δύο δίσκους με παλιότερο υλικό του. Ο ένας ("Περιπλάνηση", 1982) περιλάμβανε νέες εκτελέσεις γνωστών τραγουδιών με χορωδία. 
Ο δεύτερος κυκλοφόρησε από την εταιρία Venus το 1983. Τίτλος του: "Επιλογές".
Ο τελευταίος αυτός δίσκος περιλαμβάνει κάποια πρωτότυπα τραγούδια ("Πώς μεγαλώσαμε", "Όσο η καρδιά μου θα χτυπά"), αλλά κυρίως γνωστά τραγούδια του συνθέτη από την εποχή του "Κύκλου Σεφέρη" μέχρι τα "Λαϊκά προάστια" σε δεύτερες εκτελέσεις με τη φωνή του Βασίλη Πάτσιου, ενός καλού λαϊκού τραγουδιστή που ποτέ δεν κατάφερε να βρεθεί στο πρώτο πλάνο του ενδιαφέροντος. Μάλιστα τα πρώτα τραγούδια του που καταγράφονται στη δισκογραφία γράφτηκαν από τον Ηλία Ανδριόπουλο το 1978. Παραδόξως ένα από αυτά ("Φεύγεις μετανάστης"), που έγινε γνωστό με τη φωνή της Άλκηστης Πρωτοψάλτη από τα "Γράμματα στον Μακρυγιάννη", εδώ το ερμηνεύει ο Νίκος Δημητράτος
Στο δίσκο επίσης περιλαμβάνεται η πρώτη εκτέλεση του "Τραγουδιού του Αιγαίου" με τη Γεωργία Βέρδη που υπάρχει και στο δίσκο "Εικόνες" (1978), καθώς και η εκτέλεσή του από τον ίδιο τον συνθέτη που βρήκαμε επίσης και στο δίσκο "Παναθηναϊκός-Συναυλία 1η" (1979).



(c) LP | Venus | 1983 | πηγή: d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: