Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Βασίλης Δημητρίου: Κόντρα στον άνεμο (1980)

Μουσική και τραγούδια του Βασίλη Δημητρίου από την τηλεοπτική σειρά "Κόντρα στον άνεμο", παραγωγής 1980, βασισμένη σε μυθιστόρημα της Ειρήνης Γαλανού, με σενάριο και στίχους του Βαγγέλη Γκούφα και σκηνοθεσία Κώστα Κουτσομύτη. 
Στη σειρά πρωταγωνιστούσαν πολύ αξιόλογοι ηθοποιοί, όπως ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, η Χρυσούλα Διαβάτη, ο Ηλίας Λογοθέτης, ο Κώστας Αρζόγλου και πολλοί άλλοι. Είναι από τις σειρές που δυστυχώς έχουν καταστραφεί και δεν υπάρχουν πια στο πολύτιμο αρχείο της ΕΡΤ! 
Όπως πάντα, ο συνθέτης δεν τσιγκουνεύτηκε τις μουσικές του ιδέες κι έγραψε μια σειρά όμορφα τραγούδια και οργανικά θέματα με τη χαρακτηριστική μελωδικότητα που έχουμε συνηθίσει σε όλες τις τηλεοπτικές του δουλειές. Τα τραγούδια ερμηνεύει η ξεχασμένη τραγουδίστρια Τζίνα Σπηλιωτοπούλου, η οποία δυο χρόνια νωρίτερα, στο ξεκίνημά της ακόμα, είχε γίνει γνωστή με το ποπ τραγουδάκι "Εσύ" του Robert Williams. Τραγουδούν επίσης και ηθοποιοί του έργου. Ένα μάλιστα από τα τραγούδια ("Καρδιά κοιμήσου") βασίστηκε σε ποίημα του παλιού ρομαντικού ποιητή Αχιλλέα Παράσχου (1836-1895). Όμορφα οργανικά κομμάτια συμπληρώνουν το υλικό του δίσκου.
Το συγκεκριμένο rip έγινε πριν από πολλά χρόνια με μάλλον πρωτόγονα τότε μέσα και γιαυτό το ηχητικό αποτέλεσμα δε βρίσκεται στο καλύτερο δυνατό επίπεδο.

(c) LP | Polydor | 1980 | πηγή: d58/Πάνος

2 σχόλια:

Dimitris Dimitriou είπε...

Το ηχητικό αποτέλεσμα είναι δευτερεύον στοιχείο για τέτοιους σπάνιους δίσκους.
(το έχω από αντίγραφο σε 51,8 MB ε! και τι έγινε λοιπόν που λέει και ο Δ.Μούτσης).Το ζητούμενο είναι να υπάρχει, για να μπορεί να τον ακούει όποιος ενδιαφέρεται γι αυτό.
Και μιας και ξαναέπιασες τον Β.Δημητρίου να παρακαλέσω για την "ΑΘΉΝΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΆΤΩΝ" ή για τον "ΚΊΤΡΙΝΟ ΦΆΚΕΛΛΟ"?

Άαβας / d58 είπε...

Προγραμματίζονται και τα δύο αυτά που ζητάς, Δημήτρη.
Στείλε μου το δικό σου rip από το "Κοντρα στον άνεμο".