Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Βασίλης Δημητρίου: Η Αθήνα των θαυμάτων (1998)

Το Θέατρο Κνωσσός γιορτάζοντας τα 150 χρόνια νεοελληνικού θεάτρου κατά την περίοδο 1997-98 παρουσίασε τη σπονδυλωτή παράσταση "Η Αθήνα των θαυμάτων, των τραυμάτων, των Υπάτων και των πάτων"
Πρόκειται για ένα θεατρικό ψηφιδωτό που συνέθεσε ο Κώστας Γεωργουσόπουλος με επιλεγμένες σκηνές από δώδεκα διαφορετικά θεατρικά κείμενα που έγραψαν διάφοροι Έλληνες θεατρικοί συγγραφείς, όπως ο Μιχαήλ Χουρμούζης, ο Γρηγόριος Ξενόπουλος, ο Σπύρος Μελάς, ο Παντελής Χορν, ο Ηλίας Καπετανάκης, ο Άγγελος Βλάχος, ο Δημήτρης Ψαθάς, ο Ιάκωβος Καμπανέλλης και ο Μποστ. Οι σκηνές διαρθρώνονται με χρονική αλληλουχία, ώστε να διαγράφεται ένα πανόραμα της ιστορικής διαδρομής της νεοελληνικής κοινωνίας από τον 19ο ίσαμε το τέλος του 20ου αιώνα.
Την παράσταση σκηνοθέτησε ο Χρήστος Τσάγκας και πρωταγωνίστησαν οι Λάμπρος Τσάγκας, Τάκης Βαμβακίδης, Δημήτρης Θεοδώρου, Νίκη Τσουλουπάκη και άλλοι.
Ο Βασίλης Δημητρίου έγραψε τη μουσική και τα τραγούδια της παράστασης πάνω σε στίχους του Γεωργουσόπουλου που υπογράφει, ως συνήθως, με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Κ.Χ. Μύρης. Τα τραγούδια ερμηνεύει ο Μανώλης Χατζημανώλης μαζί με μέλη του θιάσου. Το συγκεκριμένο ψηφιακό δισκάκι διατέθηκε στη διάρκεια των παραστάσεων και δεν κυκλοφόρησε ποτέ στο εμπόριο.
(c) Ανεξάρτητη ψηφιακή έκδοση | 1998 | mp3 | Εξώφυλλα
πηγή: d58

1 σχόλιο:

Dimitris Dimitriou είπε...

Θαυμάσιο! Μπράβο για την προσφορά σου.