Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Ευάγγελος Πιτσιλαδής: Η κραυγή των λύκων (1981)

Το 1981 προβλήθηκε από την ΥΕΝΕΔ η τηλεοπτική σειρά 39 επεισοδίων "Η κραυγή των λύκων" σε σενάριο και σκηνοθεσία του Νίκου Φώσκολου, αν και μετά τον πρώτο πολύ πετυχημένο κύκλο τη σκηνοθεσία ανέλαβαν άλλοι. 
Πρωταγωνίστρια της σειράς η Μαρία Αλιφέρη που εκείνο τον καιρό ήταν η δημοφιλέστερη τηλεοπτική περσόνα. Δίπλα της μια πλειάδα σημαντικών Ελλήνων ηθοποιών: Γιάννης Βόγλης, Χρήστος Πάρλας, Ανέστης Βλάχος, Γιάννης Αργύρης, Λευτέρης Βουρνάς, Ντίνος Καρύδης, Τάκης Χρυσικάκος, Μαρία Ιωαννίδου, Όλγα Τουρνάκη και πολλοί άλλοι.
Τη μουσική και τα τραγούδια της σειράς έγραψε ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής ακολουθώντας τη γνωστή μανιέρα που είχε ήδη διαμορφώσει από τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας με ποπ ανάλαφρες ενορχηστρώσεις και κοινότοπες μελωδίες. Τραγουδά η Μαρία Αλιφέρη, η οποία σαφώς και δεν διεκδικεί δάφνες ερμηνευτικής δεινότητας, αν και δεν ήταν η πρώτη φορά που εξέθετε τη φωνή της σε ρόλο τραγουδίστριας. Θυμίζω τις συμμετοχές της στους δίσκους του Γιώργου Γεωργιάδη "Ποίησις και μελωδία" (1974) και "Ανοιχτή επιστολή στον ατελή κόσμο" (1975)

(c) LP | Sonora | 1981 | πηγή: d58

5 σχόλια:

blackpepper είπε...

Ευχαριστούμε μια φορά ακόμη για τις συλλεκτικές αναρτήσεις... Μιας και βρισκόμαστε στον αστερισμό του Ευάγγελου Πιτσιλαδη μήπως υπάρχει η Εαρινή Συμφωνία?

blackpepper είπε...

Κι ακόμα ένα the sun of greece

Άαβας / d58 είπε...

Η "Εαρινή Συμφωνία" υπάρχει ήδη στον Δισκοβόλο εδώ και καιρό!
https://diskovolos58.blogspot.gr/2016/10/blog-post_16.html

blackpepper είπε...

Ωραία!

Unknown είπε...

Μία πολύ ωραία,υπέροχη και αξέχαστη ποιοτική σειρά της παλιάς ποιοτικής ελληνικής τηλεόρασης.Καταπληκτικοι ηθοποιοί,που με τις ερμηνείες τους με συγκίνησαν βαθύτατα και δάκρυσα.Μια σειρά με αληθινά μηνύματα αγάπης και ανθρωπιάς.Μια σειρα,που έγραψε ιστορία στην ελληνική τηλεόραση και άφησε εποχή.Εαν υπάρχουν τα επεισόδια της σειράς,θερμή παράκληση,ας τα κατεβάσει κάποιος.Εαν έχει Facebook,κάποιος από τους συντελεστές της σειράς,εάν θέλει ας απικονωνησει μαζί μου στο Facebook.Ονομαζομαι Jim Liapis(Δημήτριος Λιάπης) και μένω στο Καρπενήσι Ευρυτανίας.Την συγκεκριμένη σειρά ψάχνω να την βρω εδώ και πάρα πολύ καιρό.Αυτες οι σειρές δεν πρέπει να ξεχαστούν αλλά να διατηρηθούν ως πολύτιμοι θησαυροί ανυπολόγιστης πολιτιστικής και τηλεοπτικής κληρονομιάς για εμας