Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Γιώργος Γεωργιάδης: Κάτι άλλο έρχεται (1979)

Ο συνθέτης Γιώργος Γεωργιάδης ολοκληρώνει την παραγωγική δεκαετία του '70 με έναν σπανιότατο πια σήμερα και άγνωστο δίσκο που επιγράφεται "Κάτι άλλο έρχεται".
Παρόλο που τα χρόνια που προηγήθηκαν ο συνθέτης δοκίμασε τις δυνάμεις του σε πολλά και ετερόκλητα μουσικά πεδία με αμφίβολης αξίας αποτελέσματα, οφείλω να αναγνωρίσω ότι αυτός ο δίσκος είναι από τους ωραιότερούς του. Όμορφες μελωδίες που θυμίζουν τα τραγούδια του πρώτου του δίσκου ("Δώδεκα βράδια") με ετεροχρονισμένες νεοκυματικές αποχρώσεις και κανταδόρικους χρωματισμούς που αποδίδονται από μία κιθάρα και μία φυσαρμόνικα. Οι στίχοι ανήκουν στον ποιητή Κώστα Κιλιμάντζο. Μερικοί μάλιστα προέρχονται από την ποιητική του συλλογή Στην Άντυ για πάντα.
Αν κάτι μ' ενοχλεί στα συμπαθητικά αυτά τραγούδια είναι η ερμηνεία τους. Δυστυχώς τα ερμηνεύει ο ίδιος ο συνθέτης με τη βαριά φωνή του που δε συμβάλλει καθόλου στην αξιοποίηση των καλών μελωδιών. Μαζί του ευτυχώς υπάρχει και μια γυναικεία φωνή, η Αγνή (Χατζηκωτάκη), η οποία τα κατοπινά χρόνια είχε μια ενδιαφέρουσα παρουσία στην ελληνική δισκογραφία. 
Δυστυχώς ο δίσκος σήμερα είναι εντελώς ξεχασμένος, πράγμα που το βρίσκω άδικο, γιατί είναι μια δουλειά ευαίσθητη και μελωδική. Αν είχε αξιωθεί μιας ερμηνείας από μια Λίτσα Σακελλαρίου, ας πούμε, θα είχε προσεχθεί πολύ περισσότερο. Κρίμα!

(c) LP | Sosaphone | 1979 | πηγή: Νίκος/d58

1 σχόλιο:

Dimitris Dimitriou είπε...

Κι όμως.¨Όχι ακόμα ολοκλήρωση.Κάτι ακόμα ετοιμάζεται.