Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Λάκης Αλεξάνδρου: Ομώνυμο (1971)

Ο Λάκης Αλεξάνδρου (1941-2010) ήταν ένα από τα μεγάλα αστέρια του ελαφρολαϊκού μας τραγουδιού στο πρώτο μισό της δεκαετίας του '70, καλλίφωνος και ερωτικός, κάτι σαν Αλ Μπάνο της Ελλάδας, όπως τόσο μεγαλόστομα τον χαρακτήρισαν κάποιοι. Ήταν η εποχή που μεσουρανούσε ο Τόλης Βοσκόπουλος, είχε ήδη ανατείλει το άστρο του Γιάννη Πάριου, ενώ ο Γιάννης Πουλόπουλος περνούσε σταδιακά σε δεύτερο πλάνο κι έβγαινε στο προσκήνιο ο Κωστής Χρήστου. Όλοι αυτοί ήταν τραγουδιστές του ερωτικού μελοδραματικού καημού που είχε μεγάλη πέραση στο πλατύ κοινό λίγο πριν ξεσπάσει η καταιγίδα του πολιτικού τραγουδιού. 
Ο Λάκης Αλεξάνδρου κατάφερε να γίνει αμέσως πρώτο όνομα χάρις σε μεγάλες δισκογραφικές επιτυχίες, όπως το "Όνειρο", "Μια προσευχή", "Πες πως σήμερα σε γνώρισα" και μερικές ακόμη που σήμερα πια έχουν ξεχαστεί. Ηχογράφησε καμιά δεκαριά δίσκους, αρχικά με τακτικό ρυθμό ένα κάθε χρόνο, αλλά αργότερα πολύ πιο αραιά. 
Ο πρώτος προσωπικός του δίσκος κυκλοφόρησε το 1971 με τίτλο το όνομά του. Περιλαμβάνει δώδεκα ερωτικά τραγούδια, όλα σε δική του μουσική, αλλά και στίχους, με εξαίρεση το συμπαθητικό "Σε καρτερώ" που έγραψε ο παλιός λαϊκός συνθέτης Νίκος Καρανικόλας. Το εναρκτήριο τραγούδι ("Όνειρο") γνώρισε μεγάλη επιτυχία και τον καθιέρωσε αμέσως. Κι αυτό όμως, όπως όλα τα υπόλοιπα, δε λένε πια τίποτε στο σημερινό ακροατή. Και όχι άδικα...


(c) LP | EMI His Master's Voice | 1971 | mp3 | Εξώφυλλα
πηγή: Μάκης/d58

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά Γεμάτο Δύναμη, Επιτυχίες, Ενέργεια Μέγα-Καρντάση Ααβας Πατριωτάρα Μου.
Ένα Μέγαλο Λαϊκό Προσκήνυμα Μετά Υποκλήσεως Θα Κάνω Ενόπιων Σου, Μέγα-Καρντάση Ααβας Πατριωτάρα Μου, Διότι Μπήκες Νικητερά Στο Έτος Του: 2018 Παρουσιάζωντας Μάς Πρός Το Παρών 02 Δύο Τίτανες Κολοσσούς, Που Σημάδεψαν Την Ιστορία Του Παλιού Καλού Ελληνικού Πενταγράμμου, Την Σεζόν 1970-1971:

01). Γιώργος Ζαμπέτας (Η Ιστορία Γράφεται Με Νότες) 1970,

02). Λάκης Αλεξάνδρου (Λάκης Αλεξάνδρου Νο 01) 1971.

Συνέχισε Κατά Αυτόν Τον Ρυθμό, Μέγα-Καρντάση Ααβας Πατριωτάρα Μου, Και Άν Μπορείς Συνέχισε Με Τον Λάκη Αλεξάνδρου Η Αλμπάνο - (Πέλλα 1941 - Αθήνα 2010, Ετών 69), Με Σκοπό Να Μάς Ξετρελαίνεις.