Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Γιώργος Ζαμπέτας: Viva Zambetas (1966)

Ξεκινήσαμε τη χρονιά, έτσι για το γούρι, με έναν κεφάτο ορχηστρικό δίσκο του μεγάλου Γιώργου Ζαμπέτα. Αλλά δεν κλείνουν εύκολα οι λογαριασμοί με τον ασυναγώνιστο αυτόν δεξιοτέχνη της πενιάς, τον σπουδαίο συνθέτη, τον γενναιόδωρο μέντορα πολλών εκκολαπτόμενων συναδέλφων του, αλλά και ταπεινό υπηρέτη της τέχνης των μεγάλων έντεχνων συνθετών του καιρού του.
Έχω λοιπόν τώρα έναν ακόμη απολαυστικό ορχηστρικό δίσκο του Γιώργου Ζαμπέτα. Ο τίτλος του: Viva Zambetas. Καθαρά τουριστικής λογικής. Αλλά τι σημασία έχει αυτό; Ο μεγάλος αυτός μάστορας του μπουζουκιού μας χαρίζει υπέροχες στιγμές ερμηνεύοντας σε οργανική εκδοχή μερικά πασίγνωστα δικά του τραγούδια και μελωδίες. Σε κάποια τον συνοδεύει ο μαθητής του και μετέπειτα σπουδαίος σολίστ του μπουζουκιού Στέλιος Ζαφειρίου.
Να σημειώσω ότι ο δίσκος γνώρισε αλλεπάλληλες επανεκδόσεις κατά καιρούς. Αρχικά εκδόθηκε από τη Lyra. Το 1973 επανεκδόθηκε από τη Minerva, ενώ το 1998 γνώρισε και μια ψηφιακή επανέκδοση, η οποία όμως γρήγορα εξαφανίστηκε από την αγορά.
(c) LP | Lyra/Minerva | 1966 | πηγή: tzilivak

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το: Συρτάκι Ζαμπέτας & Σία, Άν Μπορείς Ανάρτησε, Μέγα-Καρντάση Ααβας Πατριωτάρα Μου.

Psikofobi είπε...

Teşekkürler...