Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Λάκης Αλεξάνδρου: Πες πως σήμερα σε γνώρισα (1976)

Ας κλείσουμε λοιπόν εδώ τους λογαριασμούς μας με τον Λάκη Αλεξάνδρου, αυτόν τον καλλίφωνο ελαφρολαϊκό τραγουδιστή της γενιάς του '70 με το όμορφο παρουσιαστικό και τις συνθετικές απόπειρες, ιδίως στα ξεκίνημά του, που τον κράτησαν για μερικά χρόνια στην κορυφή.
Είπαμε λοιπόν ότι μετά τη μέτρια αποδοχή από το κοινό του δεύτερου δίσκου του, ο τραγουδιστής μετακινήθηκε από την Columbia στο αντίπαλο τότε δισκογραφικό δέος, τη Minos, όπου το 1974 ηχογράφησε τον πολύ πετυχημένο εμπορικά δίσκο του "Μια προσευχή". Ο συγκεκριμένος δίσκος έχει επανεκδοθεί και ψηφιακά, οπότε δεν μπορώ να τον παρουσιάσω. 
Προχωρώ λοιπόν στο επόμενο βήμα, στο δίσκο "Πες πως σήμερα σε γνώρισα", που κυκλοφόρησε το 1976 από τη Minos. Περιλαμβάνει δώδεκα τραγούδια με μουσική και στίχους του Νίκου Ιγνατιάδη, ενός μοντέρνου συνθέτη με ευρωπαϊκό χρώμα στις ενορχηστρώσεις των τραγουδιών του, τα οποία ωστόσο δεν ξεφεύγουν από τη μανιέρα του κυρίαρχου ελαφροαλαϊκού ερωτικού ήχου. Το ομότιτλο τραγούδι του δίσκου σημείωσε μεγάλη επιτυχία και συνέβαλε στη συντήρηση για λίγο ακόμη του ενδιαφέροντος για τον τραγουδιστή, του οποίου όμως η συνέχεια ήταν φθίνουσα, ώσπου χάθηκε οριστικά από το προσκήνιο, παρόλο που συνέχισε για αρκετά χρόνια ακόμη να ηχογραφεί νέα τραγούδια.


(c) LP | Minos | 1976 | πηγή: Μάκης/d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: