Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Βίκυ Μοσχολιού: Τα ωραιότερα τραγούδια μου (1974)

Λίγο μετά την αποχώρησή της Βίκυς Μοσχολιού από τη Philips η εταιρία της ετοίμασε ένα αποχαιρετιστήριο άλμπουμ με τα "Ωραιότερα τραγούδια" της, όπως το ονόμασε, για να θυμίσει μερικές πραγματικά υπέροχες στιγμές που απέφερε αυτή η σύντομη συνεργασία. 
Το άλμπουμ περιλαμβάνει 14 τραγούδια με τη μερίδα του λέοντος να ανήκει στον Δήμο Μούτση που συμμετέχει με επτά τραγούδια παρμένα από τους δίσκους "Συνοικισμός Α" (1972) και "Στροφές" (1973). Ο Γιώργος Ζαμπέτας επίσης έχει δυναμική παρουσία με τέσσερα τραγούδια, τα οποία - με εξαίρεση τον εμβληματικό "Αλήτη" - προέρχονται από το δίσκο "Περιπέτειες" (1972). Επίσης έχουμε άλλα τρία εξαιρετικά τραγούδια, δύο του Άκη Πάνου ("Πρέπει", "Θα κλείσω τα μάτια") και τη "Μεσόγειο" του Ζορζ Μουστακί διασκευασμένη στα ελληνικά με στίχους του Δημήτρη Χριστοδούλου.
Όπως είναι φανερό, όλα τα τραγούδια του άλμπουμ είναι πασίγνωστα και βρίσκονται εύκολα σε αμέτρητες συλλογές της τραγουδίστριας, αν και ο δίσκος στη συγκεκριμένη αναλογική μορφή που σας παρουσιάζω δεν έχει ψηφιοποιηθεί ποτέ και είναι πια σπάνιος και ξεχασμένος.

(c) LP | Philips/Olympic | 1974 | πηγή: tzil/d58