Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Ανδρέας Χατζηαποστόλου: Περασμένα ναι, ξεχασμένα όχι (1989)

Μιας και αναφερθήκαμε στον παλιό συνθέτη της οπερέτας Νίκο Χατζηαποστόλου, ευκαιρία σήμερα να σταθούμε και στον γιο του Ανδρέα Χατζηαποστόλου (γενν. 1930), επίσης συνθέτη με πολυάριθμα τραγούδια από την όψιμη εποχή του ελαφρού μέχρι την ακμή του ελαφρολαϊκού στα χρόνια του '70-'80.
Ο Ανδρέας Χατζηαποστόλου σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, ενώ διετέλεσε επί σειρά ετών διευθυντής της ελαφράς ορχήστρας του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αθηνών. Είχε πάμπολλες συμμετοχές και βραβεύσεις σε διάφορα φεστιβάλ τραγουδιού, ενώ έλαβε μέρος και στην πολυσυζητημένη "Ολυμπιάδα" τραγουδιού που διοργάνωσε η Χούντα στο Καλλιμάρμαρο το 1968. Το 1976 μάλιστα βραβεύτηκε και από τη Γαλλική Ακαδημία!
Από την πρώιμη συνθετική περίοδο του Χατζηαποστόλου σας παρουσιάζω ένα διπλό άλμπουμ που εκδόθηκε το 1989 από τη μικρή εταιρία Athenaeum με τίτλο "Περασμένα ναι, ξεχασμένα όχι". Περιλαμβάνει ένα ευρύ απάνθισμα ελαφρών τραγουδιών με μια πλειάδα σημαντικών ερμηνευτών του είδους, μεταξύ των οποίων: Σώτος Παναγόπουλος, Μαίρη Λίντα, Γιάννης Βογιατζής, Μαίρη Λω, Λάουρα, Ρένα Βλαχοπούλου, Κλειώ Δενάρδου, Νάντια Κωνσταντοπούλου, Τρίο Κιτάρα, Μουζάς-Λιγνός κ.ά.

(c) 2LPs | Athenaeum | 1989 |πηγή: tzil/d58

1 σχόλιο:

xristina είπε...

Πολύ ωραία τραγούδια έχει μέσα. Δυστυχώς δεν το βρίσκω στα μαγαζιά να το έπαιρνα στην συλλογή μου να το έχω έστω και σε cd. Έχει καταργηθεί. Μήπως είναι δυνατόν να είχα τις ετικέτες των δίσκων να τις έχω τουλάχιστον έτσι στον υπολογιστή;
Ευχαριστώ, καλά Χριστούγεννα.