Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Μίμης Πλέσσας: Greece Goes Modern (1967)

Άλλη μια ορχηστρική έκδοση με την υπογραφή του δαιμόνιου Μίμη Πλέσσα. Βρισκόμαστε στα 1966, όταν ο συνθέτης πήρε μέρος σε μια μεγάλη διαφημιστική καμπάνια για τη μπύρα Fix. Συνεργάστηκε λοιπόν με το μοντέρνο συγκρότημα The Orbiters που το αποτελούσαν οι Andrea Ortega (φλάουτο, σαξόφωνο), Igor Raniets (ντραμς), Τίτος Καλλίρης (ηλεκτρική κιθάρα), Νίκος Γκίνος (κλαρίνο) και Ανδρέας Ροδουσάκης (κοντραμπάσο), ενώ ο ίδιος έπαιξε την αγαπημένη του Philicorda. 
Το υλικό που επεξεργάστηκαν και διασκεύασαν ευφάνταστα αποτελούνταν από παραδοσιακούς σκοπούς διαφόρων περιοχών της Ελλάδας (Πελοπόννησος, Ήπειρος, Επτάνησα, Θεσσαλία, Αιγαίο, Κρήτη). Πασίγνωστοι ελληνικοί χοροί που απέκτησαν μια εντελώς καινούργια ηχητική διάσταση με έντονα στοιχεία ποπ και τζαζ ρυθμών.
Σημειώνουμε ότι ο δίσκος που εκδόθηκε το 1967, αποτέλεσε και την παρθενική έκδοση της νεοσύστατης εταιρίας PanVox του ζεύγους Γκεζάρ, αλλά γρήγορα ξεχάστηκε κι εξαφανίστηκε από την αγορά, αν και το 2013 γνώρισε μια νέα επανέκδοση σε λιγοστά αριθμημένα αντίτυπα.
(c) LP | PanVox | 1967 | mp3 | Εξώφυλλα
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ
πηγή: lila/d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: