Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Ανδρέας Χατζηαποστόλου: Καυτό παράπονο (1974)

Αφού εξαντλήσαμε την "ελαφρά" δισκογραφική πλευρά του συνθέτη Ανδρέα Χατζηαποστόλου, ας πάρουμε κι ένα δείγμα από το μετεξελιγμένο συνθετικό του πρόσωπο, όταν πέρασε ομαλά στο είδος του ελαφρολαϊκού τραγουδιού σημειώνοντας μάλιστα αξιόλογες επιτυχίες στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του '70.
Το 1974 λοιπόν από τη Minos εκδόθηκε το άλμπουμ "Καυτό παράπονο" με δώδεκα τραγούδια στο κυρίαρχο τότε ύφος του ελαφρολαϊκού συρμού. Συνεργάστηκε στους στίχους και πάλι με τον παλιό του συνεργάτη Τάκη Σωτήρχο, καθώς και με άλλους στιχουργούς, όπως ο Πυθαγόρας και ο Γ. Πολίτης
Στην ερμηνεία έλαβαν μέρος μερικά από τα πολύ γνωστά ονόματα που διέθετε στο οπλοστάσιό της η μεγάλη εταιρία: Γιάννης Πάριος, Δώρος Γεωργιάδης, Δημήτρης Κοντολάζος και η υπέροχη Λίτσα Σακελλαρίου. Tα τρία τραγούδια που ερμηνεύει ο Γιάννης Πάριος ("Ο ξένος", "Γείρε στο μαξιλάρι μου", "Όταν με φιλάς πεθαίνω") ήταν αυτά που ακούστηκαν περισσότερο και μάλιστα νωρίτερα είχαν συμπεριληφθεί σε δυο προσωπικούς δίσκους του τραγουδιστή ("Τι θέλεις να κάνω", "Πού θα πάει πού").

(c) LP | Minos | 1974 | mp3 | Εξώφυλλα
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ
πηγή: tzil/d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: