Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Λάκης Αλεξάνδρου: Νο 2 (1973)

Δυο χρόνια μετά την πρώτη δισκογραφική του εμφάνιση ο Λάκης Αλεξάνδρου επανέρχεται με έναν καινούργιο προσωπικό δίσκο ανάλογου ύφους. Τίτλος του: Λάκης Αλεξάνδρου Νο 2. Πάλι από την Columbia. Αυτή τη φορά εκτός από δικές του συνθέσεις φιλοξενούνται και συνθέσεις άλλων δημιουργών. Ο Γιώργος Μαλλίδης, ο οποίος επωμίζεται και την ευθύνη για τη διεύθυνση ορχήστρας, συμμετέχει με πέντε τραγούδια, ενώ ο μεγάλος Μίμης Πλέσσας υπογράφει δυο τραγούδια, καθένα από τα οποία κλείνει την κάθε πλευρά του δίσκου.
Τα τραγούδια του δίσκου κινούνται πάντα στο γνώριμο ελαφρολαϊκό ύφος που εκείνη την εποχή ήταν πολύ δημοφιλές. Δεν ξεχώρισε κάποιο ιδιαίτερα, παρόλο που μερικά δείχνουν να καλύπτουν τις τυπικές προδιαγραφές του σουξέ. Ίσως γιαυτό ο τραγουδιστής αποφάσισε λίγους μήνες αργότερα να μετακινηθεί στη Minos και να επανέλθει βιαστικά με καινούργιο δίσκο ("Μια προσευχή") κυνηγώντας την πολυπόθητη επιτυχία.


(c) LP | EMI Columbia | 1973 | πηγή: Μάκης/d58

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σε Σηνγχαίρω Για Άλλη Μία Ακόμα Φορά, Μέγα-Καρντάση Ααβας Πατριωτάρα Μου, Με Τις Κολοσσιαίες Σου Δημιουργίες, Που Μέρα Με Την Μέρα Μάς Ξετρλαίνεις Ακόμα Και Πιό Πολύ Περισσότερο.
Έτσι, Μέγα-Καρντάση Ααβας Πατριωτάρα Μου, Συνέχιζε Κατά-Αυτόν Τον Ρυθμό, Αναρτώντας Ακόμα Τον Παρακάτω Δίσκο
Βινυλίου 33 Στροφών LP, Του Κορυφαίου Των Κορυφαίων, Λάκη Αλεξάνδρου, Που Δεν Κυκλοφόρησε Ποτέ Σε Ψηφιακή Μορφή CD Cobact Disc Digital Audio, Με Τον Παρακάτω Τίτλο:

Λάκης Αλεξάνδρου (Πές Πώς Σήμερα Σε Γνώρισα) 1977.