Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Τάκης Παναγόπουλος: Τα αγαπημένα μου τραγούδια (1986)

Η δισκογραφική παρουσία του Τάκη Παναγόπουλου (1914-1999) καλύπτει ένα σύντομο χρονικό διάστημα (1973-1985) και περιλαμβάνει έξι συνολικά προσωπικούς δίσκους και μια συμμετοχή, όλους με την ετικέτα της Minos. Νωρίτερα βέβαια είχε ηχογραφήσει και μερικά σκόρπια τραγούδια σε δισκάκια 45 στροφών. Με εξαίρεση τον πρώτο δίσκο του ("Τραγούδια του Νοτιά") που εκδόθηκε και ψηφιακά, όλοι οι υπόλοιποι περιορίστηκαν στις αρχικές αναλογικές τους εκδόσεις και φυσικά σήμερα πια είναι εκτός κυκλοφορίας και δυσεύρετοι.
Ο τελευταίος του δίσκος ("Όπου και να 'σαι") κυκλοφόρησε το 1985. Ένα χρόνο αργότερα η Minos εξέδωσε μια μικρή αναμνηστική ανθολογία από τη δισκογραφία του συνθέτη με τίτλο "Τα αγαπημένα μου τραγούδια". Περιλαμβάνει 12 τραγούδια που ανθολογούνται από τους δίσκους: "Τραγούδια του Νοτιά" (1973), "Στην άδεια την πόλη" (1978) και "Η χαβούζα" (1979). Επίσης περιλαμβάνει και τρία ανεξάρτητα τραγούδια από τις 45 στροφές. Ερμηνεύουν οι: Χάρις Αλεξίου, Γιώργος Νταλάρας, Στέλιος Καζαντζίδης, Γιώργος Ζωγράφος, Τώνης Μαρούδας, Τόλης Βοσκόπουλος, Θέμης Ανδρεάδης και Α. Πανούτσος.

(c) LP | Minos | 1986 | πηγή: Δημ.Δημ.

2 σχόλια:

blackpepper είπε...

Αν δεν κάνω λάθος, σε μια συνέντευξη του ο Καζαντζίδης είχε πει πως ο Τάκης Παναγόπουλος ήταν δικηγόρος της Minos και ερασιτέχνης τραγουδοποιός!

Lilalilak είπε...

Ναι, εδω αναφέρεται ο Καζαντζιδης στον Παναγόπουλο, στο 4.10 περίπου:
https://www.youtube.com/watch?v=M6bciuBF-YY